Søndagsstille ro

Der er en søndagsstille ro
imellem træer og blade…

Strofen stammer egentlig fra Septembers himmel er så blå. Og alligevel var det den, der fløj gennem hovedet på mig på min haverunde her til morgen. En søndagsstille ro. Ganske vist uden så mange blade endnu, selvom buske og mirabeller springer ud fra minut til minut. Men roen. Fuglesang, kølig luft, duft af jord og absolut ingen bilstøj – ikke engang i det fjerne. Søndagsstille.

Den først af de smukke Thalia narcisser er sprunget ud i skovhaven sammen med både gule

og svovlgule anemoner.

Ja, der titter også en lille vorterod frem – selvom jeg fjerner dem igen og igen, dukker der altid nogle op. Sådan er naturen – ikke til at slå ud.

Primula blomstrer i mange variationer, og anemonerne dækker skovbunden i den gamle æblehave.

Det er rigtigt forår nu.

Rigtig god søndagsstille forårsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Søndagsstille ro”

Der er lukket for kommentarer.