Amerikansk pasta bake

Pasta bake er det amerikanske navn for pasta med kødsovs bagt i ovnen med et lag ost over. Ukompliceret og altid godt.

Vi har tit lavet sådan et fad med den kendte kødsovs, som alle børn elsker – det er både hurtigt og nemt. I USA har de en amerikansk version, der basalt set er ligesådan – bare med en umiskendelig amerikansk smag. Den slags god og solid, hjemmelavet mad, man kan finde langt ude i cowboyland.

Her er opskriften på en rigtig amerikansk pasta bake. Portionen er selvfølgelig god og rigelig – passer vel til fire sultne personer.

Man skal bruge:
Kogt pasta – macaroni eller lignende – se posen for portionsstørrelser – det varierer.
500 g hakket oksekød
1 ds hakkede tomater
1 stor peberfrugt i tern
1 stort løg i tern
200 g frosne majs

Såvidt, så godt. Og så til det, der giver den amerikanske smag:

1/2 pakke bacon i tern
1/2 dl ketchup
1 spsk æbleeddike
1 spsk engelsk sovs
1 tsk hvidløgspulver
Chili efter behag – det skal ikke være rivstærkt, bare lidt hygge-hot
200 g groftrevet cheddar

Kog pastaen næsten mør, hæld vandet fra og kom den over i et ovnfast fad.

Klip baconstrimlerne i stykker og steg dem på en stor pande. Når de er ved at være stegt, skal kødet brunes på samme pande. Bare oveni. Tilsæt løg og peberfrugter og steg yderligere et minuts tid. Tilsæt tomaterne, majs og alt det andet. Lad det koge en fem minutters tid og smag til med salt og måske lidt mere chili.

Bland kødsovsen med pastaen og riv osten på den grove side af rivejernet. Rør en tredjedel af osten i fadet og drys resten ovenpå. Bag fadet på 200 grader varmluft, til osten er smeltet og gylden – ca. 20 minutter.

På restauranter er den slags bagt i portionsskåle, og det er en god ide til gæster. Hjemme kan vi godt dele fad. Godt tilbehør er en enkel grøn salat – gerne med hjemmelavet ranch dressing for nu at blive i det amerikanske.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: