Indbagt mørbrad uden mørbrad

Det lyder måske aparte, men da jeg første gang lavede indbagt mørbrad uden mørbrad, var det den eneste logiske måde at forklare det på.

Klassikeren fra Karolines Køkken kunne man nemlig være sikker på at få serveret til næsten alle sammenkomster i 80erne, og alle vidste, hvad det var. Dengang var jeg en fattig studerende, så mørbraden sprang vi over. Derfra kom begrebet indbagt mørbrad uden mørbrad.Der er faktisk meget pænt at sige om den ret. Man savner egentlig ikke mørbraden. Det er jo farsen, der smager af noget.

Vi lavede det igen i går, fordi vi havde en bakke champignoner, der trængte til at blive brugt.

Og det smager stadigvæk godt. Sprød dej, krydret farsfyld. Set med nutidens briller, vil jeg nok krydre farsen lidt mere næste gang. Og måske røre lidt flere grøntsager i – måske lidt let dampede porrer, revet gulerod – eller måske lidt selleri?

Der er rester til i aften – retten rækker langt.

Så hvis du går og leder efter billig mad med en vis wow-effekt, kan du roligt gå i gang med en omgang indbagt mørbrad uden mørbrad. Den er dekorativ, behøver kun en salat som tilbehør, og så smager sådan noget indbagt fars uforskammet godt.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Indbagt mørbrad uden mørbrad”

 1. Det er en fantastisk opskrift, som stadig holder – og vi laver den også uden mørbraden idag, selvom vi er ude over studietid og studiøkonomi – synes ofte, at mørbraden blot er kedelig og tør og uden ret meget smag! Og den smager vidunderligt (omend ikke næsten bedre) dagen efter kold!!!

  Like

 2. Vi spiser faktisk stadig ret meget indbagt “farsbrød”
  Det gør man når man har børn. De elsker når kødet er hakket og de ikke skal bruge muskulaturen på at tygge.
  Man er vel teenager :)))))
  Jeg kommer også ost i. Det er fantastisk.

  God weekend
  Charlotte

  Liked by 1 person

  1. Jeg bruger også knebet med indbagt alt muligt – som pot pie, postejer og så videre. Det giver lige lidt luksus til restemaden 🙂 Og selvfølgelig kan en teenager da ikke tygge. Det er svært at se cool ud med munden fuld 😀
   Knus, Karen

   Like

 3. Åh ja.. den var velkendt! Din variant ser da rigtig god ud og ikke mindst med tanker om ekstra fyld fra grøntsager. Måske kan man tilmed nøjes med lille mængde fars til at holde det sammen? Flere grøntsager til folket! Det er vejen frem til bedre og smallere liv..

  Like

  1. 🙂 Godt kød og gode grøntsager. Vi har jo vores eget oksekød og fritgående gris fra en i området, så jeg kan ikke være imod kød. Men gode grøntsager er det, der varierer alle retterne.

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: