Jeg elsker orden

Jeg elsker, når der er orden, og der hviler en fredfyldt stemning over huset.

Når der er rent, ordentligt og hyggeligt. Rod dræner energien – generelt. Selvfølgelig må der være midlertidigt, kreativt rod, når man er i gang med et projekt. Sådan er det bare, og det giver nærmest mere energi.Køkkenet står på den anden ende, når vi laver mad til mange, og der er grene og blade på gulvet, når der skal laves jule- og andre dekorationer. Der er stoffer og tråde, strygebræt, sakse og skæreplader, når jeg syr. Og så videre. Det er ok rod.

Det  rod, vi lever i lige nu, er sådan set også ok. Det er male-og renoveringsrod og helt uundgåeligt. Men det er anstrengende, fordi vi ikke kan komme til at rydde op undervejs – eller inden vi skal i seng. Vi er ved at male soveværelse – fra gult med mørke møbler, til gråt og blåt med hvide møbler. Processen er blevet væsentligt forsinket af køkken-kalamiteterne, som også giver rod – og så det, at vi skal noget hele tiden om aftenen.

Her er reolen i soveværelset… den skal males hvid i weekenden…

og her – under mit arbejdsbord på reposen – er bøgerne, der stod i den.

Det er decideret stressende at se på, og man skal gå forsigtigt for ikke at vælte en stak et eller andet.

Reolen skal males med kalkmaling. Det skal de to kommoder i soveværelset også. Når det hele er tørt og smurt med voks, og når væggene er malet færdige (vi løb tør for maling – det forsinkede også…), kan vi gå i gang med at rydde op. Så sænker freden sig over huset igen. Hvis altså ellers vi får den ny bordplade til køkkenet inden weekenden, så vi igen har vand i køkkenet.

Heldigvis er der orden i stuen, og også hundene foretrækker at være der for tiden. Der er nemlig lige så fredfyldt, som både de og vi har vænnet sig til, der skal være.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Jeg elsker orden”

 1. Vi har vist alle været der. Det er ikke hyggeligt, mens det står på, så man er svært resultatorienteret. Dit indlæg fik mig til at tænke på, hvornår det liige var, at jeg selv fik malet i boligen.. 11 år.. Puha..
  Kunne være, at jeg skulle lave mig en plan for den proces..
  Om et par dage slutter jeg på arbejdsmarkedet. Så må det komme ind i stakken af praktiske opgaver, der venter.
  Jeg kommer ikke til at sidde med hænderne i skødet

  Like

  1. Du skal nok få noget at se til – hvis det var mig, var der arbejde nok hjemme til flere år… Det med at male er jeg ikke vild med. For to år siden fik vi malet underetagen af rigtige malere, og det gik så stærkt og blev så pænt. Priserne på maling er også tydeligt sat til, at der skal tjenes på de private kunder, så…

   Like

 2. Åh det lyder dejligt med forandring i soveværelset, spændende at se resultatet. God arbejdslyst.

  Like

 3. Det er slet ikke morsomt, men jeg smilede nu alligevel over din beskrivelse af alle ‘bumpene’. De er lige så sikre, som at alt går i stykker hvert 15. år.
  Kalkmaling og voks… det er da vist også lige at give sig selv en opgave mere. Men det bliver garanteret også smukt.
  Rigtig god fornøjelse med det hele.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Kalkmaling giver sådan et smukt skær. Og selvfølgelig er det at give sig selv mere arbejde – men sådan er det jo med den slags – det koster arbejde eller penge – eller begge dele 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: