Enkel og helt gratis bordpynt

Vi holdt fødselsdag i lørdags. Vi var 18 inde i stuen, og to sammensatte borde kunne lige rumme os alle sammen, når bare vi spiste i takt.

Bordene var selvfølgelig pyntet op til fest – enkelt og helt gratis. Og det er det jeg gerne vil give lidt inspiration til i dag, hvor vi holder fri og fordøjer den sidste tids mange indtryk.

Spinkle, lange efeuranker lagt hele vejen ned ad bordet. Glasstager med fyrfadslys anbragt hist og her, efterårsblade fra bøgehækken og solbærbuskene, og så frugtstande fra benved og kastanjer.

Alt sammen fundet lige udenfor.

Efeu vokser som blev det betalt for det. Op og ned ad skrænten og op ad træerne. Der sker ikke noget ved at klippe et par ranker af.

Benved er ikke svær at finde i hegnet – og der er også mange, der har den i haven.

Kastanjer er man ved at falde over, og samler man dem ikke op til pynt, skal de luges op til sommer.

Bøgeblade kan man også nemt finde. Har du ikke selv en bøgehæk, så hug et par blade fra naboens…

Og solbærblade – eller blade fra ribesbusken – er heller ikke svære at komme til. Ellers kan du sikkert finde andre blade, andre frøstande og så videre.

Man behøver ikke købe en masse blomster for at få et smukt bord – det handler – som altid – om at kigge, for så ser man.

Jeg holder som sagt fri og laver absolut ikke noget i dag. Det må man gerne en enkelt dag om året, og i dag er jeg faktisk blevet hele 60 år gammel. Hvordan det skete, ved jeg ikke. Med tiden måske?? En dag ad gangen???

Rigtig god mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

20 kommentarer til “Enkel og helt gratis bordpynt”

 1. Stort tillykke med dagen og husk at gemme den i hjertet – det er jo kun 1 gang man bliver 60

  Like

 2. Du får lige et til lykke mere fra mig, Karen! Jeg er vild med bordpynten 🙂 Jeg håber du har nydt din fødselsdag med Per og hundene.
  Fødselsdagsknus fra Nana

  Like

  1. Tak 🙂 Det var en rigtig dejlig dag, hvor vi bare ikke lavede ret meget. Det sker så sjældent, at det er en fest i sig selv. Hundene var også ganske udmattede efter al den fest, så de nød også en rolig dag med gåture og sofahygge.
   Kh, Karen

   Like

 3. Jamen hvor skønt!!! Stort tillykke!!! Og tusind tak for en super inspirerende måde at dele hverdagens små og store tanker og oplevelser – det er altså en fornøjelse at følge din pen og dine smukke fotos.
  Tanker fra Anette

  Like

 4. Hej Karen. Stort tillykke med fødselsdagen. 60 år. Lige som dig, kan jeg ikke helt forstå, at vi er nået dertil. Det er jo nok, som du skriver, sket en dag ad gangen og de går hurtigere for hvert år. Ønsker dig en god og hyggelig dag.

  Liked by 1 person

   1. Det er nok også sket med tiden 🙂 Nå – så slemt er det jo ikke. Jeg tænker faktisk ikke meget over alder, men mine unge kolleger undrer sig vist over, at jeg stadig kan trække vejret, når jeg er så tudsegammel 😀

    Like

 5. Jammen Karen da, så du er blevet rund og fejret med maner, det havde jeg ikke fanget på fb;-)
  Kæmpe stort TILLYKKE med dagen, sikke et skønt vejr at fylde år i ❤
  Jeg er vild med din bordpynt!
  Fortsat rigtig god dag med at lave ingenting, fordøje og nyde!
  Fødselsdags knus fra Anette

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: