Efterår

En pause i opskrifterne i dag. Det er nemlig en god dag at bevæge sig lidt ud af køkkenet, hvis man vil nå at se efterårsfarverne, før de drysser helt. De efterårsfarver, der lyser næsten stærkere i gråvejr end i solskin. Og det er jo godt nok, for gråvejr er vist vejrmenuen her i weekenden.

Rosenhækken ud mod engen står lysende gul, og det samme gælder korkelmen, der snart smider bladene og lader de knortede stammer og grene komme til syne.

Oktoberstormhatten står på sit højeste. Den er smuk, men meget, meget giftig. Et lilla glimt i alt det gule, røde og brune.

De sidste æbler – belle de boskoop – hænger stadig på træet et par dage endnu, før de bliver gemt til Mortensanden.

Det er en lidt vemodig tid nu. Lige før vinterdvalen. Bladene drysser ned fra træerne, og lidt efter lidt kommer træernes skeletter til syne. Maggie jager blade og forsøger at fange dem i luften. For en syv måneder gammel hvalp er livet en fest. Jeg tænker, at det vist er ved at være tid til en tur med riven…

Så ud skal vi, inden der ikke er flere farver at se på. Og til den tid kan vi så indrømme, at der faktisk er farver alligevel. De stedsegrønne, de røde og grønne kornelgrene, de lysende birkestammer – og så de kønne knopper på vores lille rododendron, der hedder Gartenschuledirektor Et eller Andet…

Den er da opmuntrende, ikke?

God weekend.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Efterår”

 1. Ja, det blev en grå weekend.
  Og heldigvis for de gule farver, som du klogt påpeger. De røde gør sig ikke på samme måde i gråvejr.
  Jeg er af en eller anden grund vild med bark, og kan næsten mærke, hvor lækker korkelmen er at røre ved, når jeg ser dit billede.
  Maggie må have det festligt med alle de blade. Rosie ser sikkert overbærende på. Klap til dem begge.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Det er rigtigt, at de røde ikke brænder igennem i gråvejr. Til gengæld er de røde grene på kornellen skønne i sne.
   Ja, de har det sjovt de to hunde. Rosie er overbærende, men hun kan også godt være fræk, når det passer hende. For eksempel springer hun over lågen ind til stuen, når det passer hende. Den er der ellers for at holde våde hundepoter ude i køkkenet 😀
   Skal nok klappe dem.
   Kh, Karen

   Like

 2. Jo, det er opmuntrende 🙂 Her skinner solen faktisk lidt i dag efter nogle helt mørkegrå dage. Det er også opmuntrende 🙂 Jeg har det lidt stramt med november og december, men jeg gør mig umage for ikke at frygte dem. Jeg nyder oktobers farver, og satser på at november og december bringer gode ting med sig. Dit indlæg giver mig mod på den næste årstid!
  Kh Nana

  Like

  1. Ja, jeg ved godt, du har det svært med den mørke tid, og november er da også lidt trist og sjappet. Men december er lysets måned – og solhvervets – så den elsker jeg. Naturens pynt i huset, lys og lyskæder, småkager med kanel i og masser af hyggelige sammenkomster, der fører frem til den store julefest med engle, der daler ned i skjul 🙂 Jeg glæder mig allerede og kan slet ikke lade være med at læse i de store julenumre af bladene eller de store juledimsemarkeder i plantecentrene…
   Kh, Karen

   Liked by 1 person

Der er lukket for kommentarer.