Morgentur i Præsteskoven

Der er næppe nogen bedre tid at gå tur i skoven end en stille søndag morgen i august, hvor solens stråler falder skråt ind mellem træerne, og duggen glitrer i spindelvævene.

Luften er frisk endnu, den tidlige morgendis er ved at lette, og der dufter af skovbund og blade. Sådan en tur gik vi søndag morgen, og følelsen af ‘skovens dybe, stille ro’ holdt ved resten af dagen.

Præsteskoven ligger lige udenfor Skivholme. Man kører ud af Skyttehusvej og efter et par skarpe sving er der en parkeringsplads, hvorfra turene udgår. Det er et dejligt sted at gå en tur, finde kogler, bog og de fine barkstykker, der drysser af Sitka granerne – den der er så god i dekorationer.

Det er et dejligt at lade fødderne gå og tankerne løbe, mens man lytter til stilheden.

Og til skovskadens skræppende advarsel til skovens andre dyr om, at du er på vej.

Der er offentlig adgang til skoven, og der er afmærkede ture, man kan gå. Du kan se en brochure om skovens planter og dyreliv med ruterne markeret lige her: Vandreture i Skivholme Præsteskov.

Der er faktisk mange, der bor lige i nærheden, der aldrig har været i skoven. Det er synd, og derfor dette indlæg. Men det er da også relevant for dem, der kommer her som gæster – og for enhver i byerne omkring os, der i weekenden kører ud for at gå tur i skoven. En overset perle.

Og jer andre, der læser med? Jamen – se det som inspiration til at gå en tur i jeres egen nærmeste skov og få skovfreden med hjem som bonus.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Morgentur i Præsteskoven”

 1. Jeg elsker en stille morgen og i søndags var det da helt vildt smukt.
  Kan ikke huske hvornår jeg sidst har oplevet så smuk en morgenstund.

  Klem og god dag
  Charlotte

  Like

 2. Har netop i dag gået tur i Jørgensgård Skov øst for Åbenrå, da vi er her på ferietur. Et rigtig skønt sted. 🚶‍♀️🌞

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: