Besøg og tanker om indretning og lys

Her i weekenden havde vi besøg af Nana, der har bloggen Mit Landliv, og hendes mand, Søren. Det var noget så hyggeligt at gå tur med hundene, snakke blogskrivning, have og blomster og ja – i det hele taget få ordnet verdenssituationen. Tiden fløj.

På vejen hjem herfra fik Nana at vide, at der var en artikel om dem og deres smukt indrettede, gule gård i Berlingeren – det var stort. Du kan se artiklen her, hvis du har lyst.

Og så var det, jeg tænkte, at ‘fordømt!’ – nu havde jeg Nana lige her, og så glemte jeg helt at bede hende hjælpe mig med at se på huset med sit klare blik. Det ville jeg ellers gerne have haft hende til. For der mangler lidt for tiden, synes jeg. Romantik og hygge skal der være, og det er der også – men der mangler lidt mere… lidt mere… klarhed kan man vist kalde det?

 

Jeg savner klarhed. I virkeligheden behøver jeg nok ikke nogen til at fortælle mig, hvad det er, der er anderledes end før, vi tog på ferie.

Det er lyset. Når vi kommer til august, er lyset et andet end i juni. Det er ikke så klart længere. Det er blevet sensommerlys. De gule marker og de nu mørkegrønne blade på træerne bryder lyset anderledes.

Det mærker man både ude og inde, og der er brug for nye farver.

Det er nok bare forsommerlyset, jeg gerne vil fastholde, til det i september bliver tid til at skifte fra sommerlooket til efterårslooket.

Fastholde lyset kan man bare ikke. Her nordpå i verden skifter lyset mange gange om året og får alting til at skifte udseende. Vinterlys. Det nådesløst klare lys i marts. Forårslyset, der næsten er grønt. Det blide, klare forsommerlys. Og nu sensommerlyset, der snart giver plads til det bløde efterårslys.

Jeg tror, jeg vil starte med en god oprydning. Det hjælper altid. Stille noget væk for i år og sætte noget andet frem. Skifte de lidt svedne planter i vindueskarmene og så videre. Det skal nok hjælpe.

For den kommer med august – den der trang til fornyelse – i gang, i gang… nyt arbejdsår, nyt skoleår, alting får en lidt rastløs, ny energi, der skal fokuseres.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

17 kommentarer til “Besøg og tanker om indretning og lys”

 1. Det er så rigtigt det med lyset. Jeg kan osse mærke der skal ske noget nu, og at lyset er helt anderledes. Idag vælter regnen ned, og det gør det hele lidt mørkere. Og der er jo næsten heller ikke andet at give sig til så, end at få ryddet lidt op, lavet hygge 🙂
  Hvor må det have været hyggeligt at besøge Nana og hendes mand, i deres smukke hjem og have. Det har vi stadig tilgode, og håber det kan lade sig gøre en dag. Vil også rigtigt gerne besøge jer, og bo I jeres B&B men i år, skal vi på besøg i fru Pedersens have, og overnatte i en af skurvognene. Det glæder vi os til.
  Rigtig god aften kære Karen.

  Knus
  Lone

  Like

  1. Det var nu Nana og Søren, der var på besøg hos os og ikke omvendt 🙂 I skal være så velkomne, når I får tid til at komme herned. Hils Fru Pedersen, når I kommer – at bo i en af hendes skurvogne må være noget så dejligt.
   Knus, Karen

   Like

   1. Hihi ja jeg havde da lige fået det hele vendt om 😉
    Vi vil rigtig gerne besøge jer og jeres B&B også. Måske i efteråret?

    Knus
    Lone

    Like

   2. Eller måske til juni, hvor alting blomstrer og ser frisk og dejligt ud? Nu, hvor I jo selv er havefolk… I er i hvert fald inviteret – og lige på det tidspunkt, hvor det passer jer bedst.
    Knus, Karen

    Like

 2. Det lyder som et hyggeligt besøg – ja bloggen er en godt mødested 🙂
  Det er svært, det med det hjemlige – og haverne, for når jeg er ude, så inspireres jeg tit af andres måde at gøre det på og vil lave noget lissådan. Når jeg går i gang, er det derfor med de bedste intentioner, men det ender altid med det samme igen. Sådan mere eller mindre. Jeg trøster mig med, at det må være sådan, jeg er, og det er der desværre ikke noget at gøre ved.
  Jeg er fx fristet af dine potteplanter og omarrangeren efter årstider osv. Når jeg så køber potteplanterne, så ser det imidlertid bare dumt ud i mine vinduer….
  Jeg har aldrig tænkt over at lyset påvirker huset indvendig, men selvfølgelig gør det det. Det vil jeg tænke over nu.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Det med lyset begyndte jeg at tænke på allerede på mit kollegieværelse. Det var så hyggeligt og kønt om vinteren, men om sommeren så det dødt ud. Så fandt jeg ud af at skifte lidt i pynt og planter og plaider, og det virkede. Der er også nogle, der har både sommer- og vintergardiner. Det er nok ikke så dumt heller, men ret omstændeligt.
   Dine vinduer er ikke så høje, og så skal man passe på med at fylde dem for meget. Lidt pynt, en lampe eller nogle lysestager er til gengæld godt.
   Er det ok, vi venter til september med at komme forbi? Per har så travlt med regnskaberne i august.
   Kh, Karen

   Like

   1. Jeg havde faktisk engang vintergardiner i en stue, nu jeg tænker over det. Det var egentlig mest noget med, at jeg ville have tykke fløjlsgardiner om vinteren og lyse florlette gardiner om sommeren. Stof og struktur mere end lys.
    September er glimrende. Det er dejligt at have noget at glæde sig til.
    Kh Lisbeth

    Like

 3. Altså så hyggeligt med besøg af Nana og Søren, kan levende forestille mig at i har en masse at snakke om og ikke mindst tilfælles !
  Det er altid dejligt med en god oprydning og nye planter, især når man begynder at trække ind igen, og se det hele med andre øjne. Men syntes altså også i bor så hyggeligt!!!
  Jeg er af den slags der med jævne mellemrum rydder op og skifter ud, bare for at få energien til at bevæge sig -det giver, også, altid inspiration!
  Lige et forsinket stort velkommen hjem efter en oplevelsesrig ferie- over there!

  Ha en god aften
  Anette

  PS Vores amerikanske drøm lever pt i en gammel ford mustang-også kaldet musse;-)

  Like

 4. Det var så hyggeligt at besøge jer! Tænk at man kan møde mennesker så få gange, og så tænke på dem som venner. Det er da en gave.
  Jeres hjem er super hyggeligt, Karen! Der er en stemning af omsorg hos jer. Jeg kan ikke sætte fingeren på hvad det er, jeg tror faktisk det er mange ting. Fx hjemmebag, hjemmesylt, engle, orkideer i blomst i vindueskarmen, hundesenge i køkkenet, rene håndklæder til gæsterne, jeg kunne blive ved …
  Kh Nana

  Like

  1. Det er bestemt en gave – og det er en af de gaver, vi får via vores blogge, uanset googles ændringer i algoritmerne. Vi får mulighed for at møde mennesker, vi deler interesser og livsholdninger med, og så er det bare op til os selv at videreudvikle det. Det har vi heldigvis gjort 🙂
   Tak for de søde ord om vores hjem, som jeg da bestemt også er glad for – jeg må altså bare have peppet det hele lidt op med nogle nye planter – og en oprydning i krogene 🙂 Så er jeg også glad igen.
   Kh, Karen

   Like

 5. Jeg er mest ude, så jeg nyder bare haven i sensommerlyset 🙂 Inde ser det altid ens ud bortset fra lidt oprydning. Indretningen går jeg ikke højt op i, det ses vidst tydeligt – bare ikke af mig.
  Kh Lisbeth

  Like

 6. Du har lige været ude at rejse, og så forekommer det velkendte hjem ofte lidt “lurvet”, når man vender tilbage. Lidt nye tekstiler kan vel optimere det for overskuelig udgift? Puder, plaider eller måske et billede med andre farver?

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: