Chicken enchilada pie – eller mexi-lasagne

Der bliver spist mange retter, der indeholder en form for tortilla som basis ude i det vilde vesten, og det er overraskende, hvor forskellige retterne bliver. Eller måske ikke. Det er menneskets natur at finde på. Her er en  enchilada pie, som på ‘dansk’ kan beskrives som en mexi lasagne.

Tortillas som lasagneplader, en god og krydret tomatsovs, kogte brune bønner og kylling. Rigtig god hverdagsmad, som kan laves meget hurtigt.Især hvis du bruger et færdigblandet taco krydderi. Taco krydderi kan du også selv blande af det, du har på hylderne – men jeg skal ikke pege fingre af dem, der springer over, hvor gærdet er lavest. Hvorfor kravle op over det højeste sted på gærdet og bare se, at de andre er langt foran?

Til to sultne (og et restestykke til frokost) skal man bruge:
3 store tortillas
200 g tilberedt kylling (rester af kylling er glimrende, ellers kan du koge et par stykker kyllingebryst)
1/2 dåse bønner – gerne brune, men de røde kan også bruges
150 g revet cheddar

Til tomatsovsen:
1 spsk olie
1 dåse finthakkede tomater – passata
1 hakket løg
1 peberfrugt i små tern
2 fed hakket hvidløg (eller lidt hvidløgspulver)
2 tsk stødt ristet spidskommen
1 tsk oregano
1 tsk paprika
1 tsk salt
1 tsk sukker
Chilipulver eller sambal oelek efter smag

Hvis det skal gå meget hurtigt, kan du som sagt bruge færdigt taco krydderi. Den fra Lidl er ret god, men det er de andre såmænd nok også.

Steg løgene klare i olie sammen med peberfrugt, drys med krydderierne og rør godt rundt. Tilsæt tomaterne og lad det hele koge sammen i en 10 minutters tid. Smag til – måske lidt mere chili? Det er dine smagsløg.

Find et rundt tærtefad frem, læg en tortilla i bunden og et lag tomatsovs over. Drys med kyllingetern, bønner og ost og læg en tortilla ovenpå. Så igen tomatsovs, kylling, bønner og ost – og til sidst en tortilla, et lag tomatsovs og et drys ost.

Bag lasagnen i ovnen på 200 grader, til sovsen bobler, og osten er helt smeltet.

 

Spis med grøn salat, en klat creme fraiche og syltede, grønne jalapenos – og pynt gerne med lidt frisk koriander.

Er I flere, kan opskriften ganges op, og tærten kan laves højere med flere lag.

Du kan også bruge hakket oksekød, som brunes grundigt først, eller du kan bruge et par håndfulde skinketern. Det er en dejlig ret, der kan laves af det, man nu har på lager fra fryserens resteskuffe.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: