Marineret flanksteak

Flanksteak er ikke en af de dyreste udskæringer, men med en god marinade med soya, citronsaft, hvidløg og rosmarin kan den godt gå hen og blive en af de bedste.

Til marinaden skal man bruge:
1/2 dl olivenolie
4 spsk soya
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk løgpulver
1 spsk hakket rosmarin

Bland det hele godt. Læg flanksteaken i en frysepose, hæld marinaden ved og luk posen. Kram posen lidt med hænderne, så hele kødet er smurt ind og læg så posen i køleskabet. Gerne natten over – det bliver det ikke ringere af. Marinaden skal have tid til at marinere…

Steg flanksteaken på en pande i ca. 10 minutter på hver side (den kan også grilles, selvfølgelig – når det bliver lidt lunere derude…)

og lad den derefter trække tildækket i yderligere 10 minutter. Skær den i skiver – på tværs af fiberretningen, der er meget tydelig på en flanksteak – og spis med dit yndlingstilbehør.

Vi havde lavet en fyldig salat med hjertesalat, røde bønner, rødløg og peberfrugt.

Og så lige et lille PS:
Hvis du går og holder dig fra oksekød af klimamæssige årsager, så tænk lidt ud af den berømte boks og køb kød fra kvæg, der kun har gået på græs. Den slags kød bidrager nemlig positivt til co2 regnskabet. Det er lidt teknisk, men du kan se sammenhængen i denne artikel fundet hos Økologisk Landsforening: Justitsmord på drøvtyggerne.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Marineret flanksteak”

  1. – og sig navnet – altså ikke Oma Margarine – men Monsanto, som i dag staves Bayer, men det blev det nu ikke bedre af. Den udsendelse om Monsanto burde alle danskere have været tvangsindlagt til at se. Er det ikke også stadig tilladt for landmændene at sprøjte hvedemarkerne med Round-up (også et Monsanto-produkt) kort tid før høst.

    Like

Der er lukket for kommentarer.