Målepinde i februar

Som jeg skrev om i januar, vil jeg i år hver måned fortælle lidt om månedens ‘målepinde’. Målepindene er de ting, der gentager sig hvert år på cirka samme tid, og som viser os – hvis vi skulle være i tvivl – hvor i året vi er.

I februar er en af målepindene, at hvidløgene spirer i køleskabet. Det gør de altid på den her årstid. Man kan smide dem på komposten, eller man kan lave de lækre hvidløgsspirer som grønt drys til salaten.

Bare skil løgene ad i fed og sæt feddene tæt sammen i bunden af en lille skål. Hæld lidt vand ved – bare lidt i bunden af skålen – og vent et par dage. Det er utroligt, så hurtigt de vokser.

Februar er også måneden for fastelavnsboller. Jeg kan bedst lide de gammeldags med cremefyld, men dem med marcipanfyld er nu heller ikke så ringe. Og med lidt af hver slags fyld i? Kun endnu bedre.

Og så er der pandekagedagen – noget jeg først troede var endnu en af de der moderne dage, men som faktisk er en meget gammel tradition, jeg bare ikke havde hørt om før. Måske er det, fordi den stammer fra England. Men lad os bare tage dem til os – alle de glædelige dage fra verden omkring os.

Ude er det vinter en tid endnu. På en god dag kan man rydde op i drivhuset (Igen… Det er som om drivhusrod skaber sig selv…), men ellers er havens aktiviteter mest begrænset til at købe frø og drømme om sommerens frodighed.

Noget helt andet, der kræver opmærksomhed i februar er stueplanterne. De begynder at mærke lyset, og nu vil de gerne have ny jord og gødning. Gør det nu, og stueplanterne vil blive noget så glade, at selv en svigermors skarpe tunge kan blomstre.

I februar er det tid til at så chiliplanter. De kan være længe om at spire, og de vokser ret langsomt i starten. Så vil du have chili til jalapeno jam eller til de lækre, runde ungarsk rund fyldt med Philadelphia, er det ved at være tid.

Når man sådan tænker efter, er der da en del, der skal nås i årets korteste måned?

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

7 kommentarer til “Målepinde i februar”

  1. Ja, både af sysler og aftaler – jeg lavede også min februarliste på bloggen igår, og de sidste 26 dage får da ben at gå på ☺️. Fastelavnsbollen ser i øvrigt såå god ud.😍
    – A

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.