Et ordentligt brød kommer i form

(Indlægget indeholder produktanmeldelse og dermed reklame)
Overskriften lå lige til højrebenet, som man siger. Clickbait. De der historier om tykke, der ændrer fedt til muller er altid populære. Men hvis du valgte at læse det her på grund af overskriften, må jeg skuffe dig. For det handler om brød. Rigtigt brød. Og om brødforme.

Jeg har længe handlet hos Bagebixen.dk. Jeg har købt bageforme, bageplader med huller i – og ikke mindst bageenzymer og tørret hvedesurdej. Det skrev jeg om, da jeg havde prøvet at bage rundstykker som hos bageren.

Her i sidste uge tilbød Bagebixen mig, at jeg måtte teste og anmelde nogle af deres produkter, og det ville jeg naturligvis meget gerne. Mit valg faldt på nogle af deres silikoneforme, og det er formene til baguettes, det handler om i dag.

Forme til både lange og korte baguettes. De korte baguettes passer lige som frokostboller –  jeg fik en i går med skinke, salat og syltede rødløg…

Formene er ikke særligt dybe, men de gør lige det, en form skal: holder brødet på plads og giver det en fin, nopret bund.

Hvis man gerne vil lave kønne brød uden det helt store bøvl, er forme en rigtig god ide. Kombinerer man formene med langtidshævet dej, der ikke skal æltes, får man flotte resultater med en meget lille indsats. Lige noget for mig, der som regel har ret meget om ørerne og ikke har tid til at kæle særligt for hver enkelt sandwichbolle.

Jeg brugte opskriften på æltefri, langtidshævede grovboller, og udover ingredienserne nævnt i opskriften brugte jeg 10 gram bageenzym og 10 gram tørret hvedesurdej – en teskefuld med op af hver. Dejen fik også en håndfuld chiafrø.

Og så satte jeg en bradepande med vand i bunden af ovnen, mens jeg bagte. Det er også en god ide, når man bager brød. Lad ovnen varme op med en bradepande i bunden og hæld et glas vand i, når du sætter brødet ind.

Minibaguetterne poppede op og blev både sprøde og luftige på trods af kerner og groft speltmel, der godt kan tynge en dej.

Det blev  i det hele taget rigtig, rigtig godt brød. Portionen i opskriften rækker til 6 minibaguettes og et stort brød. Det store brød kunne jeg have lavet til 3 store baguettes – på samme tid, for begge formene kan være i ovnen på én gang – super praktisk.

Nu skulle jeg altså bruge et stort brød i går, så de lange baguettes må vente til weekenden.

Til fredagsnippemaden vil jeg nemlig bage lange baguettes af den sædvanlige dej til de perfekte flutes. Også den opskrift vil jeg tilsætte lidt bageenzym og surdejspulver og bage dem med damp fra bradepanden i ovnen. Det er en test, og jeg viser billeder, hvis de bliver flotte…

Du kan se forme og meget andet godt hos Bagebixen.dk. Jeg har fokuseret mest på deres udvalg af ting til brødbagning, men der er også masser af fristelser til en kagebager – og det er ikke så dyrt, som det er så mange andre steder.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Et ordentligt brød kommer i form”

 1. Kære Karen!
  Nu ved jeg jo af erfaring at dine Brød smager godt, og jeg er græsk katolsk i begge ender om de er 100%egal for smagen sidder jo ikke i formen
  Se bare Bagerbrødet
  Efterhånden er det ved at være småt med godt og velsmagende Bagerbrød

  Like

 2. Jeg har selv for nylig opdaget grydebrødets velsignelser, og nu hvor jeg har blod på bagetanden, kunne jeg bestemt godt få lyst til at prøve de små forme som du viser, Karen. Jeg går lige ind og kikker nærmere på Bagebixen 🙂
  God dag til dig!
  Kh Nana

  Like

  1. Alle mine opskrifter på langtidshævet brød har rødder i grydebrødet, og jeg varierer dem hele tiden. Det er genialt. Men den bløde dej har brug for hjælp fra en venlig form. Du flader garanteret for noget hos Bagebixen. Formene med stabilisatorring er også geniale. Dem skriver jeg om i næste uge 🙂
   Også god dag til jer og kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: