Jægerkylling

Jægerkylling er måske lidt af et sært ord. Kyllinger er ikke jægere, og jægere er ikke kyllinger… men krydringen af kyllingen er inspireret af Jægerschnitzelen, og derfor var navnet nærliggende.

Det startede med, at jeg fik øje på en pakke kyllingeoverlår til en tyver og så nogle smukke, brune champignon i Rema i går. Det blev til kylling i fad med blandt andet svampe, bacon, paprika og løg.

Man skal bruge:
4 kyllingeoverlår
1 pakke bacon
3 gulerødder
200 g brune champignon
1 peberfrugt
1 stængel bladselleri
1 stort hakket løg
1 spsk paprika
2 spsk koncentreret tomatpasta
Hønsebouillon
Maizena til jævning

Start med at skære bacon i tern og stege ternene sprøde. Læg dem til side og brug baconfedtet til at svitse grøntsagerne i. Bare rolig – der skal skummes af til sidst, så du kommer ikke til at spise et ton fedt.

Bland med tomatpasta og paprika.

Put blandingen i et ovnfast fad og læg kyllingestykkerne ovenpå. Hæld 2-3 dl hønsebouillon over og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i tre kvarter. Så er kyllingestykkerne gennemstegt.

Læg kyllingestykkerne til side og hæld grøntsagsblandingen med væde over i en gryde. Skum fedtet af – der er både kyllinge- og baconfedt. Jævn blandingen med lidt Maizena udrørt i koldt vand og smag til med salt og peber.

Så er der aftensmad. Du vælger selv tilbehøret – ris, salat, pasta, kartofler – alt kan bruges.

Der er nok til fire eller til to i to dage, så vi har rester til i aften. Slet ikke så ringe endda.

God torsdag – den sidste dag i januar.

 

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: