Julekrybberne

Vi har to julekrybber i huset. Den første er fra Italien, og meget enkel.

Jeg fandt den i San Gimignano i Toscana, hvor den skilte sig ud fra alle de andre julekrybber i butikken netop på grund af sin enkelhed. Italienerne er meget glade for meget kulørte julesager. Krybben har fulgt mig siden begyndelsen af halvfemserne, og det er ikke rigtig jul, før den er kommet frem fra gemmerne.

Den anden julekrybbe er til gengæld helt, helt anderledes. Den fandt jeg for kun et par år siden – i Netto. En lille pakke med Maria, Josef, det lille Jesusbarn, hyrderne på marken, tre vise mænd, en engel og et pænt stort dyrehold. Alt sammen i mikro-miniature. Jesusbarnet er kun halvanden centimeter langt…

Der lå de mellem kulørte kugler og Rudolf-næser og bad så mindeligt om at komme med hjem til et lidt roligere miljø, hvor babyen ikke blev vækket hele tiden.

Det første år boede de i en glasvase.

Så små figurer har godt af at blive samlet i ly for verdens støvsugere og tilfældige skub.

Siden er de flyttet ind under glaskuplen, og der tror jeg, de har det bedst. I ro for verdens vrimmel, hvor de hvert år kan gennemspille hele den forunderlige historie om en lang rejse, et overfyldt herberg, en stald, en krybbe og det lillebitte Jesusbarn.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Julekrybberne”

 1. Åhhhh jeg er da helt solgt…. hvor er de bare fine på hver deres måde, de to krybber. Men det lille fra netto kunne jeg dåne over. Det er så yndigt. Heldige dig at have fundet det.
  Rigtig god dag, kære Karen

  Knus, Lone

  Like

  1. 🙂 Det gælder om at have øjnene med sig, når man er i Netto eller andre ‘ydmyge steder’. I dag nåede jeg forbi Bilka på vejen ind på arbejde, og jeg fandt en masse skøn naturpynt nedsat med 75%. Blandt andet en stige af rafter, jeg kan bruge til sommer i haven – herrrligt!
   Rigtig god dag til dig også, Lone ❤
   Knus, Karen

   Like

 2. Fantastiske julekrybber.
  Jeg faldt pladask for den enkle krybbe i ler. Så inderlig og intens. Det er som om de lukker verdens jammer ude og koncentrerer sig og om det egentlige.
  Men da jeg så kom ned til miniaturekrybben, så faldt jeg også for den. Og så fra Netto…!!!!!!!
  Smukke på hver sin måde.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Netop. Det samme kan siges på mange måder 🙂 Jeg var også forundret over at finde noget så fint i Netto. Men på den anden side er min yndlingsmadonna fra Rema. Ak, søger de ydmyge steder…
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: