Vinterpynt i drivhuset

Med et lille Fie-vilddyr i huset skal al pynt beskyttes. Enten skal det anbringes over hendes synsfelt, eller også skal det bag glas. Ellers bliver det til legetøj.

Og legetøj har det med at blive lidt hærget – nej, meget hærget – meget hurtigt. Heldigvis ligger vores drivhus sådan, at vi går forbi det, hver gang vi går ud og ind ad bagdøren. Så det er et oplagt sted at lave en vinterpyntet hule, man ser flere gange om dagen.

Den grønne lanterne på bordet er den, jeg vandt hos Bonderosen i sommer. Den er flyttet ind i drivhuset, hvor regn og blæst ikke når den, og den er blevet pyntet med lidt blød ene, en kugle, der passer til den irgrønne farve.

Når det nu er en lanterne, skal der også være et lys, og det er et batterilys med timer. De er lidt smarte, for helt ærligt – når det bliver sengetid, har jeg ikke spor lyst til at skulle ud og slukke lys… Der gælder det om at få startet opvaskeren og hentet brød fra fryseren til morgenmaden.

Rosenslyngeren blomstrer stadig på drivhusets endevæg.

Frosten har endnu ikke sneget sig ind i drivhuset, selvom den har nuppet georginerne for i år. Forrige år holdt rosenslyngeren helt til jul.

En anden ting, der er dukket op i drivhuset igen, er hjerterne, der er hæklet af havesnor.

De er så hyggelige. Traditionel julepynt i et utraditionelt materiale, der får dem til at passe til det delvist udendørs liv. Hvis du har lyst til at prøve at hækle sådan et hjerte, finder du opskriften her hos Rock’n Roll Hausfrau.

Der kommer mere pynt i drivhuset efterhånden. Alle havens engle og keruber er efterhånden flyttet ind under tag, og de står i kø og venter på at få anvist deres vinterplads på hylder og borde, hvor de også skal lunes med lidt grønt om fødderne, som de plejer.

Englevelfærd ligger mig nemlig meget på sinde…

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Vinterpynt i drivhuset”

  1. Ak ja – jeg kunne have vores gamle hund med ind i drivhuset og have alt det pynt stående alle vegne, som jeg havde lyst til. Men – det kunne jeg ikke, da hun var 9 mdr gammel, og Fie skal nok også få det lært – med tiden 😀

   Like

  1. Jeg når heller ikke ret meget i år – Fie er et krævende kræ, og man kan ikke lave noget som helst, når man er sammen med hende. Næste år bliver det bedre, men ind imellem er jeg stukket af ud og pynte lidt – for ikke at blive helt skør 😀
   Knus, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: