Voldsomt vejr?

I går så jeg på DMI’s hjemmeside (som jeg altså skal holde op med at kigge på), at vi kunne vente ‘voldsomt vejr’ her onsdag morgen. Der ville nemlig komme tyk tåge på dele af Sydfyn.

Har du lagt mærke til, at DMI igen og igen kalder ganske almindelige vejrforekomster for ‘voldsomme’? Voldsom regn, når der er risiko for en gedigen tordenbyge. Voldsom blæst, når vi får den kendte kuling fra sydvest. Og nu altså også voldsom tåge.

Helt personligt synes jeg, det er irriterende. Samtidig er det en hån mod dem, der virkelig oplever voldsomt vejr – og måske ikke overlever det. Tropiske orkaner – eller det virkeligt voldsomme regnvejr over de sydfranske bjerge, der fik floder til at gå over deres bredder og oversvømme de lavtliggende egne ved kysten.

Tåge over Sydfyn kræver naturligvis, at man kører lidt forsigtigt. Det kan jeg godt se.

Her var tågen kun den kønneste morgendis af den slags, der lover godt vejr i løbet af dagen.

Hvorfor skal de altid blæse tingene helt ud af proportion hos DMI. Er det for at ‘dokumentere’ klimaforandringer, der slet ikke har fundet sted? Så de kan sige, at i 2018 var det nødvendigt at advare mod voldsomt vejr så og så mange gange flere end i 2017? Klima er jo en habil karrierevej for tiden, og meteorologer har jo også huslejer, der skal betales.

De glemmer bare én ting. Ligesom i historien om drengen, der råbte ulv, vil vi ikke tro på dem, hvis der virkelig er fare for voldsomt vejr.

Bortset lige fra, at vi nok klarer den, fordi vi kigger ud ad vinduet og ser tågen ligge tyk, regnen piske eller stormen hyle – og så tager vi vores egne forholdsregler. Som ikke at gå ud og kigge op efter faldende tagsten…

Nej, de skulle bøje hovedet og skamme sig, skulle de.

God voldsom onsdag – og pas nu på, hvis der skulle komme lidt støvregn.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Voldsomt vejr?”

 1. Du har fuldstændig ret, jeg har tit haft den samme tanke. Vejret er som det er, og smukt hvis vi tager os tid til at se det, og huske tilbage på de tidligere gange hvor det var ligeså “ekstremt” som åbenbart er det nye modeord.
  Rigtig god dag til dig

  Like

 2. Det samme oplevede vi her på Sydsælland man kunne da se det meste ikke noget med at det hele forsvandt i en tyk Mælkeduppe

  Like

 3. Uanset hvad de kalder det, så er der ikke noget så poetisk som den slags tåge, du viser. Vidunderlige billeder.
  Jeg tror egentlig ikke, at DMI er værre end så mange andre til det med overdrivelse. De vil alle være synlige i nyhedsstrømmen. TV2 laver breaking news, hvis de finder en, der kender en, der engang kendte hende, der har svindlet for 111 mio. Og facebook-brugere går totalt i selvsving over de mindste hændelser, der rammer en følelse, og bruger forfærdelige overdrivelser mod personer, de er bare lidt uenige med. Verden er bare smukkest i en lille stille tågedis, herude hvor vi tager den lidt med ro. (I dag har vi storm med 3 m/sek).
  God dag til dig også 😉

  Like

  1. Jeg elsker også de morgener. Kølige, friske og stille med dis, der hænger banker mellem træerne. Du har ret. Det handler meget om at være synlige i nyhedsstrømmen, og vejrmeldingerne er blevet mere underholdning end oplysning, ligesom så mange andre nyheder. Pas nu på med de tre meter – de kan pludselig overraske 😀

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: