Jægersovs til Jägerschnitzel

Det er blevet rigtigt  efterårsvejr og tid til rigtig efterårsmad. Jägerschnitzel er efterårsmad. Alt det, der hedder noget med jæger er efterårsmad.

Det er sovsen, det handler om. Den kunne lige så godt laves til et andet stykke kød – til kylling eller en hakkebøf, men det er en tysk opskrift, og i Tyskland spiser man schnitzel. Det er ganske vist.

Vil man have jægersovs til sit kød skal man bruge:
100 g bacon i tern
250 g champignoner i skiver (vælg de danske – de har mest smag)
1 stort hakket løg
2 spsk koncentreret tomatpure
2 spsk sød paprika
2 dl kogevand fra ærter (spis ærterne som tilbehør)
1 dl fløde

Brun bacon på en pande. Tilsæt løg og champignon og steg videre, til løgene og champignon er møre – cirka 5-7 minutter. Kom blandingen over i en lille gryde eller kasserolle. Rør det sammen med tomatpure og paprika og tilsæt kogevandet fra ærterne og fløden. Lad det koge godt sammen, smag til og server sovsen til din schnitzel/kylling/hakkebøf.

Spis sprøde ovnkartofler og ærter til. Det er autentisk tüsker-tilbehør, og det smager så godt og efterårsagtigt.

Kogevand fra ærter er super til sovs. Vil du overhovedet ikke have ærter, kan du erstatte det med lidt bouillon og et nip sukker. Men ærtevandet er nu bedst.

God efterårsstormende tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Jægersovs til Jägerschnitzel”

 1. Uhhmmm
  Her i huset er vi rigtige sauce/sovse smovsere
  Så dette indlæg er jeg helt vild med, for det er da en mega lækker, og meget let at lave sauce. Glæder mig til at prøve den i aften.
  Tak for god inspiration og rigtig smuk efterårsdag til dig

  Knus, Lone

  Like

 2. Min mormor lærte mig at gemme kartoffelvandet, som jeg også koger gulerødderne i. Første gang jeg kom på besøg hos min søn og skulle lave mad, til han kom hjem, lå der en seddel på køkkenbordet “Der står kartoffelvand i kanden i køleskabet!” Det har sine fordele, også økonomiske, at være opvokset i en tid, hvor man var nødt til at lave det hele selv, fordi man ikke kunne købe det. Jeg har set en smide kartoffelvandet i vasken og lave pandesovs med vand fra den kolde hane.

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: