Okseskank – ‘osso buco’ med grønne peberkorn

Skank er en af de billige, gode og smagfulde udskæringer, der egner sig så godt til simremad. Den meste kendte ret med skank er osso buco. Men der er da også andre muligheder.

For eksempel en ret, hvor kødet er simret i en sovs med blandt andet grønne peberkorn og citronskal.

Den lidt skarpe smag fra peberkornene klæder kødet rigtig godt. Hvis du har lyst til en anderledes osso buco, får du opskriften her:

1,5 kg okse- eller kalveskank i skiver
Smør og olie til at stege i
2 hakkede løg
4 fed hvidløg i tynde skiver
2 stængler bladselleri skåret i små tern
250 g champignoner i skiver
2 spsk grønne peberkorn – jeg bruger helst dem i lage
2,5 dl hvidvin
2,5 dl oksebouillon
1 dl fløde

  1. Gør grøntsagerne i stand. Hak løg, skær hvidløg i skiver, skær bladselleri i tern og skær champignonerne i skiver. Riv citronen og mas peberkornene let med den flade side af en stor kniv – eller gok dem let i morteren.
  2. Klip senen, der ligger rundt om af kødstykkerne i stykker hist og her, så de kan ligge fladt, når de bliver stegt. Brun kødstykkerne i en blanding af smør og olie – en til to ad gangen – og tag dem op på en tallerken.
  3. Hæld løg, hvidløg, selleri og champignon i gryden. Lad det stege stille, til løgene er klare. Tilsæt hvidvin og lad det boble lidt, før du tilsætter citronskal og grønne peberkorn.
  4. Læg kødet tilbage i gryden, hæld bouillon over og lad hele herligheden simre, til kødet er meget mørt. Det tager mindst halvanden time. Mærk efter med en gaffel. Kødet skal slippe knoglerne uden besvær.

Tag kødet op, si sovsen og skum den af for fedt. Bland grøntsagerne i den afskummede sovs og tilsæt fløden. Lad sovs og grøntsager komme i kog igen, og server sovsen til kødet sammen med for eksempel kartoffelmos med kål og citronskal.

Det er en lidt anderledes måde at lave osso buco på, og netop til de gængse kødstykker, er det godt at have lidt forskellige opskrifter på repertoiret. Smagsløgene vil gerne overraskes lidt en gang imellem.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Okseskank – ‘osso buco’ med grønne peberkorn”

  1. Tak for din opskrift, den skal helt sikker afprøves, for det lyder da bare mums og her i huset er vi glade for simre mad. Hygge herfra

    Like

Der er lukket for kommentarer.