Agurkerelish

Måske bugner dit drivhus af agurker lige nu? Og du går og lurer på, hvad du kan lave af dem – noget der ikke lige er agurkesalat? Så er agurkerelish et godt bud.

Det kan bruges til al slags kød, til hotdogs, som man får det i USA, og i sandwich. Det smager frisk, syrligt, sødt og stærkt på én gang.Agurkerelish er faktisk en frisk og lækker tilføjelse til det meste.

Man skal bruge:
2 agurker
1 peberfrugt
2 ikke for stærke chili
1 rødløg
2 spsk salt

Lage:
1,5 dl eddike
1,5 dl sukker
Evt. Atamon

Skær agurkerne i kvarter på den lange led og skrab kernerne ud. Hak dem, rødløg, chili og peberfrugt halvfint. Brug minihakkeren, så går det snildt.

Drys med salt og lad grøntsagerne trække i en time i en sigte, så de kan dryppe af. Efter en time vrider du det sidste vand af ved at vride blandingen i et viskestykke.

Kog lagen sammen, tilsæt grøntsagerne og lad dem koge med i to minutter. Så er relishen klar til at blive hældt over på glas.

Det er ikke nogen stor portion den her. Men kan du lide det, kan du jo altid lave en ny og større portion. Skal relishen gemmes længe, kan du tilsætte lidt Atamon. Ellers holder relishen fint i køleskab i et par uger – hvis du altså ikke har spist den inden.

God lørdag.

PS: Første gang jeg smagte agurkerelish var  på en sejltur i USA i 1968.

Jeg var 8, og jeg fik det på en hotdog. Først kunne jeg – med den otteåriges frygt for ukendt mad – ikke lide det, og jeg fik min far til at skrabe det af. Lidt hang der dog stadig ved, og efterhånden opdagede jeg, at det faktisk smagte ret godt 🙂

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: