Squashfad med tomater og sprød oste/urtetop

Endnu en opskrift med squash.

En ovnret med squash og tomater, cremefraiche og hvidløg, toppet med en sprød blanding af revet parmesan, rasp og krydderurter.

Man skal bruge:
500 g squash i skiver
4 tomater
3 fed hvidløg
1,5 dl creme fraiche
Basilikum, persille og timian
50 g fintrevet parmesan/grana
4 spsk rasp
Salt og peber og lidt smør til at smøre fadet

Skær squashen i skiver. Fjern kernerne, hvis det er en meget stor squash. Smør et ovnfast fad, læg skiverne i fadet, drys lidt salt og peber over og sæt fadet i ovnen på 200 grader i 20 minutter.

Imens kan du lave resten. Skold og flå tomaterne, skær dem i skiver og fjern kernerne (med kerner bliver retten for våd).

Pluk timian, persille og basilikum. Hak persillen og pil de små timianblade af stænglerne.

Riv osten fint og bland den med 4 spsk rasp, timianbladene og den hakkede persille.

Pres hvidløget og rør det sammen med 1,5 dl creme fraiche og et nip salt.

Tag nu fadet ud af ovnen, fordel tomaterne ovenpå de halvbagte squash. Læg basilikumbladene ovenpå tomaterne og fordel cremefraicheblandingen ovenpå igen.

Drys med raspblandingen og sæt fadet i ovnen i yderligere ca. 20 minutter til toppen er lysebrun og sprød.

Det er en ret, man kan spise helt for sig selv, men den er også rigtig god som tilbehør til kød. Vi fik et stykke steg af egen avl til – og bønner fra højbedene. Lidt af en festmiddag – en høstmiddag.

Hos os brummer mejetærskere og pressere næsten i døgndrift. Høsten skal ind, før regnen kommer. Vi hører ‘tank fuld’ bippene langt ud på natten. Her til formiddag, hvor duggen stadig ligger tykt, er der en pause, og når duggen tørrer, går det løs igen. En del af landlivets lydbillede, og vi krydser fingre for, at regnen lader vente på sig.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Squashfad med tomater og sprød oste/urtetop”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: