En botanisk have midt i Lago Maggiore

Når man kigger ud af vinduet på regnen, der vedholdende vander græs og planter i dag, er det fristende at kigge på billeder fra varmere og mere solrige egne.

Da vi tog videre fra Aostadalen til Lago Maggiore, var det et helt andet klima, vi mødte. Klarheden var væk, og luften var fugtigvarm og diset over bjergene. Smukt, men helt anderledes.

Et klima, hvor de mere eksotiske og sarte vækster kan gro. Vi besøgte endnu en botanisk have på Isola Madre, en af de små øer i Lago Maggiore, der har været ejet af den samme fyrsteslægt i de sidste godt 500 år.

Dengang tjente fyrsterne penge på bønderne – nu er det turisterne, der må holde for. Det koster noget at holde sådan nogle øer med paladser kørende, må man jo forstå, entreen til haven var omkring 10 Euro – og der er tusinder af besøgende hver dag. Faktisk var der ikke så meget andet at lave ved den del af søen end at sejle ud til øerne, så de har fat i den lange ende.

Men det var nu pengene værd. En eksotisk samling af træer fra alle verdens varmere egne, blomstrende buske og træer af den slags, vi har som potteplanter herhjemme,

og en krukkehave med lotusplanter,

De hvide påfugle kølede sig i skyggen,

skulpturer prydede de flotte stentrapper,

og der var forjættende kig gennem træer ud over søen.

En sjov detalje var denne, som jeg lige fik øje på, da vi sad lidt i skyggen af øens palads:

Zephyrblomst, der blomstrede under en kæmpe cypres. Zephyrblomst, som jeg har i potter herhjemme, og som jeg længe ikke kendte navnet på.

Kommer du til Lago Maggiore, skal du helt bestemt tage til Isola Madre, der efter min mening er langt den kønneste af de tre øer, man kan sejle ud til.

Men tag også gerne de andre to øer med – der er markeder, restauranter og et vældigt leben. Ret sjovt – i små doser.

Efter et par dage havde vi nu fået nok, og vi tog længere nordpå ved søen, hvor der var knap så meget trængsel og mere udsyn.

Måske har du fået ideer, du kan bruge til din næste rejse? Eller bruge herhjemme? Det håber jeg. Opskrifterne er vi ikke helt færdige med endnu – der kommer opskrift på krydret polenta en af de nærmeste dage.

Rigtig god weekend.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “En botanisk have midt i Lago Maggiore”

  1. Jeg var for noen år siden et par netter i den lille byen, Stresa, som ligger ved Lago Maggiore. Det var en stille og nydelig by , men vi besøkte ikke øyene. Kanskje neste gang om jeg drar tilbake. Det er utrolig vakkert der.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: