‘Forfulgt af held’ – besøg i Claus Dalbys have

Efter to dage med tung regn og blæst dukkede lørdag ud af skyerne med solskin og det mest vidunderlige sommervejr. Sikke et held. Lørdag besøgte jeg nemlig Claus Dalbys have sammen med en stor flok andre medlemmer af Claus Dalbys haveklub.

Claus Dalby tog imod os med et kig på himlen og bemærkningen: ‘Jeg er forfulgt af held’. Den tog jeg til mig, for det synes jeg også, jeg er. Og det var vi i hvert fald i går, alle os, der besøgte haven i det milde sommervejr.

Det er svært at sætte ord på, hvor dejligt det er at gå rundt i haven. Sol og skygge veksler, fugle synger i træerne og alle vegne er man omgivet af blomsterfryd og planteskønhed.

Der er en følelse af blandet ro og energi – ro fra de smukke syn og energi fra den frodige vækst. Øjnene suger til sig – skifter mellem at kigge ud over store og små helheder og fokusere på indtagende detaljer.

Stramt klippede takshække indrammer havens forskellige sektioner, og i bedene bugner det af blomster og planter. Blomsterfarver, løvfarver, former og forskellige højder.

Roserne blomstrer og dufter, bierne summer, og i skovhavens køligere skygge spejler himmel og træer sig i bassiner.

Tættere på huset står metervis af krukker, og robuste jernstativer venter på at blive dækket af hurtigtvoksende klokkeranker og lathyrus.

Jeg er slet ikke færdig – men mere må vente til i morgen, for nu kalder dagliglivet og dets vasketøj. Jeg er stadig helt høj af besøget i går, og i morgen vil jeg vise mere – smukke krukker sat sammen på finurlig vis, blomsterdetaljer og spændende planter.

Jeg besøgte også haven for to år siden. Det kom der disse indlæg ud af – også med mange billeder: Besøg i Claus Dalbys have og Detaljer fra Claus Dalbys have. Dengang var det gråvejr, og det giver faktisk bedre billeder. Men at vandre rundt mellem sol og skygge med rosenduft i næsen er nu dejligt.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “‘Forfulgt af held’ – besøg i Claus Dalbys have”

 1. Åhhh kære Karen
  Så smukke billeder, af en fantastisk have. Hvor var det godt I alle var heldige, så solen fulgte jer på havevandringen.
  Her hos os faldt sommeren også i lørdags, og søndag var det så efterår igen 😉
  Håber godtnok juli bliver lidt bedre.
  Tak for et dejligt indlæg, og ja… hverdag og vasketøj bliver en anelse lettere at klare, efter sådan en dejlig dag.

  Ønsker dig en dejlig uge
  Knus Lone

  Like

  1. Jeg svømmer også helt hen over den have – det er et paradis, og der er rigtig mange ideer, man kan tage til sig. Ja, lad os håbe på en bedre juli! Vi har da fået blæst nok for flere måneder.
   Knus og også en dejlig uge til dig.
   Karen

   Like

 2. Det er en meget smuk have, og fine billeder du viser. Jeg tror også at Claus Dalby har en særlig aftale med vejrguderne. Vi besøgte hans have sidste år – og det regnede hele vejen til Århus – da vi nåede til CD’s havelåge, så brød solen frem – og da vi havde afsluttet besøget og nåede ned til vores bil, så begyndte det at regne igen….. det var godt nok mærkelig hi hi

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: