Blomstrende hvidtjørn og nattergalesang på Mors

Der er intet så skønt som Danmark i begyndelsen af juni. Jeg kan i hvert fald ikke forestille mig noget bedre. Blomstrende hvidtjørn, gøgens kukken, nattergalesang og blomster alle vegne. Her i Pinsen spændte vi campingvognen på krogen og tog på miniferie – til Mors ved Dragstrup Vig. Far, Mor og Hund.

Det har været nogle dejlige dage med masser af oplevelser. En af os har svømmet en del.

Vi har gået vores morgen- og aftenture i den smukke natur omkring campingpladsen, Dragstrup Camping, der er en dejlig og super velholdt campingplads med de sødeste værtsfolk. Den ligger midt i de skønneste omgivelser tæt ved vandet. Skal du på de kanter, kan jeg varmt anbefale den plads.

 

Vi har fundet smukke sten og forstenede søpindsvin, som der er så mange af på Mors – mere om det en af dagene, for det er en historie for sig selv.

Vi har været på udflugter. Til Hanklit, der tårner sig op fra havet på dramatisk vis.

Til Ejerslev, hvor en gammel molersgrav nu danner den smukkeste lagune tæt ved den lille Ejerslev havn.

Og vi har været oppe på det højeste punkt på Mors, Salgjerhøj, der sjovt nok ligger ved byen Flade… tja…  hvad kan man lige sige til det?

Tante Grøns opfordring har vi også været en tur i Syrenhaven i Heides Planteskole ved Thisted – det kommer der meget mere om en af dagene, for det er en historie helt for sig selv.

Vi har haft tid. For en gangs skyld. Tid til oplevelser, tid til hygge, afslapning og lækre rødspætter og nye kartofler. Og vi er faldet i søvn til nattergalesang fra pilekrattet ved strandengen.

Danmark i juni. Danmark dejligst…

God Grundlovs-pinse-aften.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Blomstrende hvidtjørn og nattergalesang på Mors”

 1. Ja, Danmark dejligst. Jeg har lige skrevet et indlæg med den titel, men det ER jo også lige nu her er allerdejligst 🙂 Godt at I har haft tid og nydt det! Jeg tror det er vigtigt at have – og at give sig – tid. Og havet er godt for en vandhund! Vores Bella er ikke så gammel, men hun opfører sig lidt gammelkonet herhjemme hvor hun helst slumrer dagen væk i sofaen, men ved stranden bliver hun som en hvalp igen. Og sådan er det åbenbart med vandglade hunde 🙂

  Like

  1. Ja, Christie nød det i hvert fald i fulde drag – undtagen den sidste dag, hvor det var blæst op, og der var bølger. Det så hun som en personlig fornærmelse. Dejligt indlæg, du har skrevet – jeg var lige i gang med at læse det på tabletten.

   Like

 2. Dejligt at høre, at I har haft en god tur i vores område. Var en tur på Mors i går – bl.a. i Dragstrup. Og Heides er “vores” planteskole, selv om vi også synes godt om Kridtvejens. Glæder mig til at læse mere…

  Like

  1. Pudsigt sammentræf 🙂 Det er denmed den lille verden.
   Vi nåede ikke at besøge Kridtvejens, og det selvom jeg faktisk har samarbejdet med Jens en del. Jeg havde slet ikke tænkt i planteskolebaner, da vi tog af sted – kun i feriebaner. Men Heides var en dejlig oplevelse.

   Like

 3. Lyder fantastisk… gives der kurser mod vandskræk? Gad godt at Zorro kunne lide at svømme (eller bare soppe) en varm dag køler det jo så godt.
  glæder mig til at høre om søpindsvin.

  Like

  1. Mjahhh, jeg tror, at enten er man en vandhund eller en landhund. Hvis man er en vandskræk hund, er det nok bare sådan. Ligesom en skudræd jagthund heller ikke er så smart 🙂

   Like

   1. Herlig tur I der har haft. Det er jo ren idyl, og så skønt med god tid, lækker mad og bare råhygge.
    Dejlig vovse i vandet dér

    Knus og dejlig ny uge
    Lone

    Like

   2. Ja, hun er den dejlig vovse, og hun har opført sig som en fem år yngre hund på turen. Nu sover hun, og det skal hun nok gøre en del, før de gamle ben har lyst til at løbe igen 🙂 I må besøge Mors en gang – det er så tæt ved, og alligevel et helt andet sted.
    Knus og dejlig dag til jer 🙂

    Like

   3. Ja sådan er det nok
    helt vandskræk er han dog ikke, bare skeptisk og foretrækker klart at vand kun skal drikkes, regnvejr er rigtig dumt
    dejligt jeres hund liver sådan op ved stranden.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: