Værtindegaver: Kassevis af blomster til værtinden

Vi har været hele vejen rundt, og nu har jeg igen stafetten i hånden. Det er min tur til at komme med et bud på en hjemmelavet værtindegave.

Vi skal i blomsterafdelingen. Gaver, jeg kan stå og nusse med i drivhuset, er ren terapi.

Men før jeg begynder, er der nogle tanker, jeg har gjort mig. For hvad er en god værtindegave, og måske især: hvad skal man lade være med at komme med?

Skal man besøge nogen, man kender godt, er det altid nemt at finde på noget. Men første gang, man kommer hos nogen? Der er det sværere.

Jeg lader som regel være med at komme med en buket blomster. OK – det er altid dejligt at få en buket, men det er altså en gave, der rummer visse udfordringer. En gave skal ikke stille krav.

For det første kan det godt være ret stressende at skulle arrangere indtil flere buketter i vaser, mens man jævner sovsen, siger goddag til nyankomne, forsøger at holde styr på resten og på at se glad og afslappet ud.

For det andet har værtsfolkene nok allerede dækket bordet og valgt farver. Føler de sig så nærmest forpligtet til at sætte gavebuketten på bordet, og den slet ikke passer ind? Og kommer der tre buketter, hvordan skal man placere dem, så ingen føler sig forbigået?

Så er det en bedre ide at komme med en færdig dekoration eller en sammenplantning – og allerhelst til udendørs brug.

En udendørs, færdig sag kræver ikke noget arbejde af værtinden, og det kommer ikke i karambolage med de øvrige forberedelser.

Den solide trækasse fyldt med årstidens planter var netop sådan en udendørs dekoration, vi havde med i sensommeren sidste år. Og med teksten på kassen in mente var der selvfølgelig også puttet en flaske ned mellem blomsterne.

En gave af den type er god hele året – til jul med gran, hyacinter og måske en lille batterilyskæde, til påske med forårsblomster og et par betonæg, om sommeren med sommerblomster og i efteråret, som her, med asters, vindhekse og græsser. Sådan en kasse ville jeg selv blive glad for.

Alt efter lyst og overskud kan den, der får gaven, plante ud eller lade stå i kassen. Det er en gave, der er helt uden udfordringer, som man bare kan glæde sig over – enten, som den er, eller for det potentiale den rummer i haven.

God fredag.


Stafetten er et samarbejde mellem bloggene Mit Landliv, Aargang 73,  Fifty Fabulous og mig. 12 fredage, 12 indlæg og 12 ideer til værtindegaver – skrevet efter tur af en af os fire.

De tidligere indlæg finder du her:

En blomst til værtinden
Værtindegave fra hønsene

Kurv med hjemmelavet konfekt

Noget med noget i

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Værtindegaver: Kassevis af blomster til værtinden”

  1. Ja jeg ville også blive glad for sådan en kasse blomster. Du er god til at sætte forskellige typer sammen.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: