Havehuse og andet skønt i Fru Pedersens Have

En ting, der virkelig adskiller Fru Pedersens Have fra andre skønne haver, er de dekorative og hyggelige havehuse. De er noget helt særligt. Man kan bruge timer på at kigge ind i dem, nyde den kønne og hyggelige indretning og drømme om, hvad man selv vil gøre i haven, drivhuset og pavillonen, når man kommer hjem igen. Ideerne står i kø for at komme til.

Der er ‘Torvet 1’ – det lillebitte, hyggelige havehus under træerne.

Der er ‘skurvognene’ – og jeg sætter med vilje ordet skurvogn i anførselstegn, for der er ikke meget skur eller byggeplads-mandehørm over skurvognene i Fru Pedersens Have. Se selv…

Hyggeligt, ikke? I de to skurvogne kan man leje sig ind og bo på Bed & Breakfast. Lige midt i den skønne have.

Her er et kig ind i den ene af skurvognene. Haven ligger til den ene side, og fra terrassen er der udsigt over markerne.

En pavillon af jern danner en naturlig overgang fra den hvide have til resten af haven med de store plæner,

og de mange haverum.

På den anden side af huset ligger pladsen med det hyggelige potteskur, hønsehuset og drivhusene – og de gode sidde og hvilepladser.

Alt er så kønt indrettet, at man falder i staver gang på gang.

Går man helt ud til der, hvor haven går ud i marker, over den lille bro, mødes man af dette syn. Vidstrakte marker – og syrener i hegnet.

Variation er der masser af, og øjnene fæstner sig på stort og småt undervejs.

Man kan ikke nå at se det hele i én omgang – man må rundt flere gange, og alligevel er man altid bange for, at man ikke har set det hele, så man tager lige en runde til.

Og så kan man spørge sig selv: Har Fru Pedersen da slet ingen skvalderkål??? Jo – men det er den fine, brogede slags – og…. de står dekorativt i en potte.

Fru Pedersens Have er simpelthen en perle. At følge i Fru Pedersens fodspor rundt omkring  haven, suge til sig og lære, ville være en rigtig god og gavnlig øvelse for ens egen have, når man kom hjem. Og nu er det faktisk muligt at komme til at bo og arbejde frivilligt i Fru Pedersens Have. Se mere hos Fru Pedersen her: Bo, spis og arbejd i Fru Pedersens Have.

Alle, der var med til Fru Pedersens havefest havde jo deres egne øjne med. Og det er forskellige ting, der fanger forskellige øjne. Så har du lyst til at se mere, kan du se flere indlæg fra havefesten i Fru Pedersens Have her:

Hos mig i går (der er også adresse og åbningstider): Havefest i Fru Pedersens Have
Hos Mit Landliv: Et generøst menneske og hendes have og Fru Pedersens Have – Hortus Conclusus
Hos Villa Fryd: Havefest hos Fru Pedersen 
Hos Frk. Hall: Fru Pedersens Havefest og Fru Pedersens Havefest, del 2
Hos Anettes Flora: Skøn havefest i Fru Pedersens Have
Hos Aavangs Have: Til Havefest
Og selvfølgelig hos Fru Pedersen selv: Havefest, liljekonvaller og rødternede duge

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Havehuse og andet skønt i Fru Pedersens Have”

 1. Endnu et skønt indlæg om en god dag.
  Elsker simpelthen at læse om de forskellige indlæg. Så forskelligt vi ser, oplever og beretter om dagen.
  Det er som at få en ekstra tur i den skønne have.
  Så det er ikke kun en gang indlæggene læses. Nej man må lige tilbage og kigge igen.
  Tusind tak for en skøn dag og tak for linket.

  Masser af knus og en skøn pinse
  Charlotte

  Like

 2. Endnu et skønt indlæg med smukke billeder. Det er utroligt, at selvom vi alle har taget en masse billeder, så er det alligevel helt forskellige indlæg. Og jeg har lige udgivet min del 2 og kan se at Anette også har. Det var en fantastisk dag, og vi taler stadig om det hver dag, John og jeg. Og han har faktisk været inde at kigge alle de indlæg der er skrevet om turen. Det er noget helt nyt, men så dejligt at kunne dele det hele med ham ;o)
  Tak for link og dejligt indlæg

  Knus og rigtig god aften
  Lone

  Like

  1. Du har helt ret – indlæggene er vidt forskellige. Og ja, det er nemlig dejligt at kunne dele sådan en oplevelse med sin bedre halvdel 🙂 Jeg sætter lige et link til dit andet indlæg ind i mit nederst sammen de andre links. Så har vi det hele samlet 🙂
   Knus og rigtig god torsdag, Karen

   Like

 3. Endnu et dejligt kig og minde fra den skønneste dag:-) En fornøjelse at læse og mærke. Sjovt nok har jeg lige udgivet et indlæg fra festen, og jeg har også meget fokus på Anettes nye tiltag, for syntes det er så FANTASTISK, og håber mange får lyst til at prøve-og mærke glæden og alt det andet der med sikkerhed følger med.

  Like

  1. Jeg deler lige dit indlæg i mit sammen med links til de andre. Så har vi en hel linksamling at gå tilbage til, når vi trænger til et skud Fru Pedersens Have 🙂
   Jeg er helt sikker på, at der kommer frivillige dertil, og at deres egne haver bliver meget smukkere, når de kommer hjem igen.
   Knus.

   Like

 4. Dejligt at at se Fru Pedersens have gennem jeres briller, det er en rigtig skøn have 😊. Desværre kunne jeg ikke deltage, var i Berlin med nogle veninder, bestemt for et år siden, men man kan jo desværre ikke alt 😉. Så jeg er med på en kigger her, forsat god sommer 😊, kh Margit

  Like

 5. Hej Karen.
  Vi udgav vores indlæg nr. 2 om den dejlige have næsten samtidig. Det er lidt sjovt. Det er også sjovt at vi har lidt forskellige vinkler på – og samme begejstring for – Fru Pedersens have. Jeg nyder både dine ord og billeder, og jeg sidder og tænker at jeg da også skulle have skrevet om alle de skønne huse … Men godt at du gjorde det 🙂
  Kh Nana

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: