Den første frostmorgen i år

Så kom den første frostmorgen. Smuk og sprød. Et tyndt lag rim dækker græs og blade, og solen får de små krystaller til at skinne.

Billede7

Grønkålen bliver lækker nu, hvor den har fået frost.

Billede12

Til gengæld er det slut med georginerne.

billede1

Nu skal knoldene graves op og lægges i kasser i krybekælderen under huset. De har ellers gjort det godt i lang tid i år.

billede1

Den første frostmorgen får blodet til at perle som boblevand. Den er smuk, klar og – som sagt – sprød. Det knaser under støvlerne.

Jeg håber på en kold og klar vinter med lige nok sne til, at man kan se derude, selvom det er mørkt. Det er den bedste slags vinter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er nok lidt meget at forvente, men det er aldrig for meget at håbe på.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Den første frostmorgen i år”

 1. Så fik vi også frost her på Nordfyn. Som du også skriver så var der smukt udenfor. Så jeg var tidligt ude idag, jeg skulle bringe nogle stauder ind i vores “lade” Det er stauder, som jeg har frøformeret og de er ikke så store endnu. I sæson har jeg en lille vejbod. Dernæst skal geoginerne op, det er et træls arbejde, men blomsterne er skønne. 🙂

  Like

 2. Det er smukt! Og jeg kan blive helt fascineret af lyset, det nordiske lys. Og jeg er skandinav helt ind til benet. Men når det er sagt: Jeg synes – som de andre der har kommenteret – at vinteren gerne kunne være en del kortere …
  Dejlig solskinsdag til dig, Karen!

  Like

  1. Jeg tror, jeg må tænke lidt over tips mod vinterdepressioner 🙂 Vinteren er helt klart for lang og sommeren for kort – men vi skal jo igennem den, og det kan lige så godt være med glæde..
   Kh, Karen

   Like

 3. Så smukke billeder. Her fik vi også den første frost og det var som altid eventyrligt at se Storåen dampe i det tidlige morgenlys. Det er en ny årstid der kommer nu og jeg elsker årstidernes evige skiften (også selvom den grå vinter godt måtte vare lige lidt kortere….)

  Hav den dejligste dag

  Like

  1. Jamen – jeg har jo lige været ude med hunden, og der var det fine frostvejr – lige omkring mig. Jeg skulle slet ikke lede efter det.
   Det er ved at være den tid. Vi har været heldige og fået næsten 14 dage mere end normalt med georginer.

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: