Fødselsdagsbrunch med kanelsnegle

I morgen kommer hele familien til brunch hos os. Brunch med det hele, blandt andet bacon, pølser, røræg, laks, pandekager – og selvfølgelig kanelsnegle.

Billede1

Kanelsnegle er meget enkle at lave, og de hjemmelavede bliver supergode – ingen tørre kanter, og masser af snasket fyld. Sundt? Nul. Sundt står ikke i en kanelsnegls jobbeskrivelse.

Man skal bruge:

Til dejen:
50 g gær
3 dl vand
2 dl mælk
4 spsk sukker
150 g smeltet smør
1 æg
1 spsk kardemomme
Ca. 900 g mel

Til fyldet:
250 g blødt smør
150 g sukker
100 g farin
3 spsk kanel

Bland vand og mælk og rør gæren ud heri. Smelt smørret. Bland mel med sukker og kardemomme og hæld gærblandingen og det smeltede smør i dejen, tilsæt ægget. Ælt den til en ret fast, men smidig dej og lad den hæve en times tid.

Rør blødt smør med sukker, farin og kanel til fyldet.

Del dejen i to portioner, så den bliver mere håndterbar, og rul hver portion ud til en 1 cm tyk rektangel. Smør rektanglerne med et godt lag fyld og rul dem sammen fra den brede side. Skær pølserne i ca. 3 cm tykke skiver og læg dem i en bradepande.

Billede2

Lad dem efterhæve en halv times tid, og bag dem så på 200 grader i 20-25 minutter. Hold øje til sidst, de må ikke blive brændte, men de skal være lækkert lysebrune.

De kan bages dagen før, man skal bruge dem og så lunes i en 175 grader varm ovn i 5-7 minutter. Når de er lunet, kan man pynte med lidt glasur rørt af flormelis og et par dråber vand, hvis man har lyst.

Bagefter kan det jo være, at vi skal lokke gæsterne med ud og gå en tur omkring marken – det kan man vist godt tåle efter sådan en brunch…

billede1

God weekend!

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Fødselsdagsbrunch med kanelsnegle”

 1. Jeg kan se i min indbakke, at du har haft et indlæg med bl.a kanelsnegle. De ser lækre ud. Jeg ville ønske jeg kunne bage dem til min yngste datter på hendes fødselsdag d. 29 okt. hun bor i Australien. Dine opskrifter inspirer mig. 🙂

  Like

 2. Tillykke med dagen den anden dag! Det ser rigtig lækkert ud – elsker kanelsnegle! Jeg håber, I får en rigtig dejlig dag i morgen – forplejning og programlægning lyder i al fald total i orden!

  Like

 3. Jeg fik vist aldrig ønsket dig tillykke med fødselsdagen den anden dag men det være hermed gjort.
  Håber ikke dine gæster opdager at jeg lige kom til at snuppe en kanelsnegl. Man kan altså godt blive lækkersulten af at rive blade og binde kranse. Håber du får en rigtig hyggelig dag i morgen.

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: