En smuk efterårsdag

Hvor var i går dog en smuk dag. Det startede med blå huller i det grå allerede ved 9-tiden, og det blev da kun bedre og bedre. Sidst på dagen, hvor jeg kom hjem, var alt dyppet i flydende guld – eller måske snarere kobber.

billede3

Den store kastanje

billede7

drysser kastanjer i et tykt lag. Hvis der er nogen i nærheden, der har lyst til at samle en sækfuld, er de mere end velkomne til det. Der er nok til et par millioner kastanjedyr – cirka.

billede4

Det fugtige vejr får svampe til at dukke op alle vegne.

billede2

De går hurtigt til igen, men er kønne den tid, det varer.

billede1

Haven er dækket af blade fra alle de store træer.

billede6

Et kig op og omkring viser, at de langt fra er slut med at drysse. Alligevel vil jeg nu gå ud og rive lidt, så jeg kan finde bedene under dem. Der skal nemlig lægges løg i dag. Jeg har en fridag, og kan man finde en bedre måde at bruge sådan en på?

Der er sat laks over til appelsingravad laks til i aften,

billede13

og dej til langtidshævet brød står og hæver på køkkenbordet.

En dejlig fri-fredag er i gang.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “En smuk efterårsdag”

  1. Før eller siden bliver vi vel nødt til a gøre noget ved de visne blade, men lige nu kan jeg godt fornemmelsen af, at de ligger og luner.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: