Velkommen, smukke oktober

Jeg har altid været vild med oktober. Det gyldne lys,

billede6

de gyldne, røde og orange blade.

Billede4

En kold kastanje i lommen. Et dugget æble direkte fra træet. Georginerne, der blomstrer ufortrødent videre. Dugperler på rødkløveren i græsmarken. Oktober er er sådan en smuk måned.

billede7

Oktober er starten på en ny årstid, og selvom det er efteråret, den er starten på, er jeg fyldt med start-optimisme. Det er så hyggeligt at gå og indrette og give stuen og resten af huset en efterårs-makeover.

Billede4

Haven skal også have tur. Først og fremmest, skal der ryddes op – hele måneden. De store træer smider uanede mængder af blade, og ukrudtet vokser endnu.

Men her i starten af oktober skal der også plantes. De hvide bede skal gøres færdige, og der skal flyttes rundt på en mængde stauder. Det plejer at være i september, men der har det simpelthen været for tørt. Det gælder vist om at komme ud og i gang, inden det begynder at regne i eftermiddag.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Velkommen, smukke oktober”

  1. Ja, oktober er smuk – og det er dine billeder også! Jeg er ikke så meget for det der følger efter, altså november, december og januar …, men jeg prøver at blive bare lidt glad for de mørke måneder, og det hjælper at skabe noget hygge inden døre. Tak for din meget, meget søde kommentar ovre hos mig i går. Og god weekend i haven og i dit efterårshyggelige hjem!
    Kh Nana

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: