Kartoffeldeller med purløg, tomat, ost og skinke

Vi har rigtig mange kartofler i år, og de er på toppen nu. Ret sent, men de blev også først lagt sent. Vores lerjord er for våd til tidlige kartofler.

Billede4

En top giver faktisk altid flere kartofler, end vi kan nå at spise til et enkelt måltid.

Det gør ikke noget, for kartoffelrester er noget af de bedste, man kan have. Til kartoffelmadder, til kartoffelsalat og til kartoffeldeller.

k1

Uden pynt på toppen er de lækkert tilbehør. Med pynt bliver de et helt måltid i sig selv. Man kan bruge mange forskellige toppinger, men den her med skinke, ost, tomat og purløg er rigtig god. Lidt som en pizza – lidt som en ovnmad, men helt sin egen.

k2

Man skal bruge:
4-5 mellemstore kogte kartofler
1 spsk mel
1 æg
1/2 dl mælk
Masser af fintklippet purløg
Salt og peber

Og til toppen:
En skive ost pr. delle
Lidt hakket skinke
En skive tomat pr. delle
Purløg til drys

Mos kartoflerne og rør dem med resten af ingredienserne. Steg klatter af kartoffelmosen på panden i smør, til de er sprøde på begge sider og gennemstegte – ca. 5 minutter på hver side.

k1

Så er de klar til at spise, som de er.

Vil du have den pyntede udgave, så læg nogle skinketern på hver delle, læg en skive ost og en skive tomat ovenpå. Bag dem i ovnen på 200 grader, til osten er smeltet og begynder at blive gylden.

God tirsdag.

Save

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Kartoffeldeller med purløg, tomat, ost og skinke”

Der er lukket for kommentarer.