For 49 kroner forskel

I sidste uge kvindede jeg mig voldsomt op og tog ud i IKEA for at købe nye glas til B&B’en. På vej ud gik jeg igennem de mange tilbud, de anbringer mellem afhentningshylderne og de lange køer ved kasserne. Og der stod det. Det sødeste lille træbord – et konsolbord – på havemøbeludsalg til 49 kroner.

Det kom med hjem. Ikke at jeg lige vidste, hvor det skulle stå, men småborde kan man da aldrig få for mange af. Allerede på vejen hjem vidste jeg, hvor det skulle bruges. Inde i drivhuset, hvor det kunne stå i læ med pynt og planter.

Billede4

Drivhuset skal være hyggeligt. Det er mit fredhellige sted. Der kan jeg kan rode med planter, skud og stiklinger, binde kranse, lave dekorationer og falde i staver. Det er der, hvor man gerne må spilde jord på gulvet, og der hvor al pynt bliver endnu mere pyntelig af den grønne ramme lige udenfor. Og så dufter der så dejligt af jord, krydderurter og tomatplanter.

Billede2

Det tog knap 10 minutter at pakke bordet ud og samle det. 5 skruer og en unbrakonøgle. Før der kunne pyntes, skulle der ryddes op. Det skal der altid. Blade skal klippes af, potter stables (hvor kommer de fra???), sideskud nippes… der er altid noget, der trænger til at blive gjort.

Sikke en forskel det gjorde, det lille bord. Den store kogle, der før stod ude (den er af terrakotta og derfor ikke frostsikker), blev anbragt som centrum, og så arrangerede resten nærmest sig selv.

Billede5

For 49 kroner forandring – det ligner en million, hvis jeg skal sige det selv. I al beskedenhed, selvfølgelig.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

12 kommentarer til “For 49 kroner forskel”

 1. Det var da lige det der manglede. Hvor ser det skønt ud. Små borde kan man som du siger ikke få for mange af. God du kvindede dig lidt op og kom i Ikea 🙂
  Kærlig hilsen Anette

  Like

  1. Små borde, havebænke, vandkander m.v. kan man bestemt ikke få for mange af 🙂 Jeg har lige besøg i B&B’en fra Astruphaven – de får nogle af vores haverejse-brochurer med hjem. Kærlig hilsen, Karen

   Like

 2. yep fristelser er der mange af,som i dag hvor Konen lod sig friste af en Hat som hun synes der passede så fint til mine blå øjene og ned i indkøbsvogne kom den og jeg er en Hat rigere
  Lykkens Famsjulefis som jeg er

  Like

 3. Jamen, det ligner jo en million – kan godt forstå du faldt for bordet – det er utroligt hvad man kan få, for få penge i Ikea.
  Kh. Karen

  Like

 4. nydeligt lille Bord og en flad halvtredser ja så kan man da ikke sige nej
  god mandagsdag til Folk og Fæ på Dalsgaarden
  Hansi

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: