Grillstegt Porchetta

Det er to år siden, vi sidst lavede porchetta på grillen. Næsten på dato. I går var der en god anledning, der lå et godt, magert svineslag i fryseren, og solen skinnede.

Billede1

Porchetta er grisesteg på italiensk. Rullesteg med duftende, krydret fyld af krydderurter, løg, hvidløg og citronskal. Stegen er lavet af slaget – ligesom en rullepølse – og den er særligt god i grill, hvor det meste af det overflødige fedt smelter af og efterlader mørt og lækkert kød med den der lidt røgede og letbrændte overflade.

Opskriften har jeg skrevet om for to år siden, men den tåler vist godt en gentagelse.

Man skal bruge:
1 svineslag på ca. 2 kg.
1 hakket løg
4-5 fed hakket (ikke presset) hvidløg
En håndfuld hakket rosmarin
En håndfuld hakket salvie
Revet skal af en økocitron
Salt og peber

Start med at folde slaget ud og fjerne sener og fedtklumper, hvis der er nogen. Hak løg, hvidløg og krydderurter. Riv citronskallen.

Fordel det hele på kødet.

Billede6

Rul stegen stramt sammen og snør den grundigt.

Billede7

Steg den på grillen, til kernetemperaturen er 65-70 grader. Det tager en times tid. Lad stegen trække i et kvarter til tyve minutter, før du skærer den.

Billede9

Som tilbehør fik vi nye kartofler fra haven og en ret italiensk inspireret salat med hakket tomat, hakket basilikum, presset hvidløg og olivenolie.

God mandag – og måtte regnbygerne gå et andet sted hen…

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Grillstegt Porchetta”

  1. Det ser lækkert ud og send bare et par byger i min retning. Haven er allerede knastør mange steder
    Så jeg kan godt bruge lidt.

    Like

Der er lukket for kommentarer.