Jeg ved en sangerrede

Småfuglene har fået deres sidste kuld unger i år og er ved at træne dem til den lange flyvetur sydpå. Vi har holdt øje med dem, og nu, hvor de ikke længere har brug for ly i hækken og buskene, er hækken klippet, og vi skærer ned i det vildnis, de store, forårsblomstrende buske hurtigt danner, når de bare får lov at gøre, som de vil.

Billede13

Det ser drabeligt ud, men et par dage efter er roen genoprettet.

Billede1

Man skal have øjnene med sig, når man klipper ned. Den her ganske lille og yndige rede fandt jeg, da jeg skar en forvokset benved i skovhaven ned.

Billede3

Foret med mos fra haven og hestehår fra den anden side af vejen, fint vævet sammen til en fast og tæt lille rede. Det er en lille, forladt sangerrede.

Sådan en er for fin til at ende sammen med grenene på komposten, og nu står den inde i drivhuset – der, hvor alle fund har det med at samles i løbet af sommeren.

Billede2

Den perfekte, lille rede kan bruges til påske- og forårspynten. Men ude skal det være, for selv små sangere har fuglelopper, og reden holder sig også meget bedre i den fugtige luft udendørs – især under tag.

Billede2

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Jeg ved en sangerrede”

  1. Hvor udtrykket ‘at spise som en fugl’ stammer fra – måske samme sted som opfattelsen af, at det buldrer og brager løs i orkanens øje.

    Like

  2. De er godt selv klar over det med utøj – mit rødkælkepar havde lavet en ny rede til andet hold unger inde i garagen tre meter fra den første = i alt 11 søde plettede unger – og et værre griseri på bil, plæneklipper og andet. Men for pokker, hvor var de dejlige at følge. Hvordan kan sådan en bette fugl holde til at lægge først fem, så seks meget store æg – det er mig en gåde.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: