Udflugt til Væksthusene i Botanisk Have

På grund af regnbyger og blæst besluttede vi os til at rejse en tur verden rundt på jagt efter bedre vejr. Det fandt vi – 20 minutter herfra i Væksthusene. Væksthusene i Botanisk Have i Aarhus.

Billede1

Jeg opfordrer altid vores gæster til at tage en tur derind, når de alligevel tager til Aarhus. For det første er det en stor oplevelse, og for det andet er det gratis. Det er der ikke meget, der er, når man er turist. (Heller ikke ellers…)

Billede2

I de store drivhuse går man igennem flere klimazoner. Der er ørken med alle slags store sukkulenter og kaktuslignende planter.

Billede4

Blandt andet ‘svigermors stol’.

Billede3

Man går ind i te- og kaffebjergenes fugtige skovklima, hvor man møder orkideer, duftende blade og spændende planter, man ellers kun ser i stueplantestørrelse.

Billede5

I den nye, enorme boblehal rejser man direkte til troperne. Kæmpe åkandeblade, hvor piratfisk gemmer sig i skyggen.

Billede7

Lotusblomster på umuligt høje og spinkle stilke.

Billede13

Blade så store som paraplyer og eksotiske blomster foroven

Billede9

og forneden.

Billede10

Man klatrer op i toppen af boblen til den kvælende, fugtige varme under taget ad en solid vindeltrappe af træ, hvorfra man kan se ned på alle herlighederne.

Billede8

Stirre imponeret på de store blade og falde lidt i svime over de dejlige blomster.

Billede11

Sommerfugle svirrer, og luften er fuld af junglelyde – fra små højttalere ganske vist, men ret overbevisende. Jeg vil i hvert fald helst nøjes med at høre en luskende tiger knurre fra en højttaler.

Billede12

Bagefter kan man gå i væksthusets nye, smukt indrettede cafe og drikke sig en kop te eller kaffe, før man igen går ud i den blæsende, regnvåde, danske sommer. Det er en oplevelse at besøge Væksthusene – især i dårligt vejr.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Udflugt til Væksthusene i Botanisk Have”

  1. Ja tak for turen Karen! Ida og jeg stod udenfor væksthusene for en stund siden, vi kunne simpelthen ikke finde prisen for at komme ind:-) så det stod/står på venteliste til en dag med ekstra god tid.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: