Danmark, nu blunder…

Danmark, nu blunder den lyse nat
bagved din seng, når du sover…

Billede1

De lyse nætter topper. Nattergalen synger nede ved bækken, og ved halv tolv tiden i nat var himlen endnu rosa efter solnedgangen. Eller var det rosa før solopgangen? Knap nogle timer skiller de to. Regnen holdt op, og det blev den skønneste aften, der bare blev ved og ved. Dansk midsommer, når det er bedst.

Hyldene dufter i stuen ind
ude fra Danmarks haver…

Billede2

Duften er berusende og kilder næsen, når man går ud og ind. Hylden blomstrer i hegnet og i haven. Om end den i haven er en lidt mere forædlet type.

Billede6

Mosekonen brygger om aftenen i engen, en rå skælder ud med hæse bjæf,

Billede3

og elverpigerne snører balletskoene, så de kan danse nede i deres egen eng mellem orkideer og gule smørblomster.

Billede6

Kornblomsterne blomstrer i markkanterne

Billede4

sammen med valmuerne.

Billede2

Det er den skønneste tid. Så smuk, at man næsten ikke kan rumme det. Og nu kom der endda regn til de tørre haver og græsmarker. At de så siger, at det skal regne i dag? Tja – det er jo ikke første gang, det er sket til Sankt Hans. Og næppe sidste. Man kan sagtens synge i regnvejr.

Sol over grønne sletter,
lykke og lyse nætter…

God Sankt Hans.

 

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

12 kommentarer til “Danmark, nu blunder…”

 1. Vidunderligt indlæg Karen:-) det røre lige der hvor der er hvor det skal, med den følelse der er, når man vandre rundt derude! Smukke rigtig danske sommerbilleder.
  Mange tak også god sankt hans til dig:-)
  Hilsner Anette

  PS Og lige til dit indlæg om din have, for en stund siden, som jeg aldrig nåede at kommentere, den er så skøn-og jeg havde nu heller ikke troet at den var tude grim som du skrev.

  Like

  1. 🙂 Tak Anette – jeg elsker midsommer, men jeg elsker nu ikke så voldsomme tordenbyger som dem i går. Det var lidt vildt… 🙂
   Skriver lige til dig – nu må I se at komme en tur til Skivholme.

   Like

 2. Endnu et dejligt glimt fra sangskatten. Der er nu noget særligt over hende mosekonen. Hun har alle dage fortryllet mig med sine eventyrlandskaber.
  Lykke var, når jeg sneg mig ind i en kornmark for at plukke valmuer, store margueritter og kornblomster og samlede dem til en smuk buket, som min mor altid blev meget glad for. Dengang kunne man putte sig i det høje korn, hvis bondemanden var i sigte, for vi var på forbudt område.

  Like

 3. Et af dine skønne indlæg, hvor du bruger den danske sangskat.
  Bare skønt at cykle hjem ude på de små timer og snuse til aftenduftene.

  Like

  1. Sangskatten er netop det rigtige ord. Det er en skat, og den er gratis at bruge for alle. Skønt. Aftendufte af jasmin og fugt, duften af støvet, der bliver vådt – midsommer er vidunderlig.

   Like

 4. Skønne, skønne billeder .
  Man fornemmer præcis den dejlige midsommer – stemning
  Tak for dine indlæg – glæder mig hver dag til at se, hvad du bringer.
  Hilsen Gitte

  Like

 5. Dejlige billeder og dejlig tekst, og ja det er en skøn tid. De sidste to aftener har været vidunderlige, næsten ikke til at løsrive sig og gå ind. I aften lover de skybrud 😦
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Jamen, så må vi tage det med. Måske Sankt Hans skal holdes inde – eller inde i pavillonen? Jeg orker ikke grillfest i regnvejr 🙂 Pavillonen bliver bedre og bedre, efterhånden som jeg får indrettet mere og mere.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: