Et kig ind i staudehaven

Jeg har skrevet så meget om andre folks haver i år, at der sikkert er nogen, der har fået den lumske mistanke, at vores egen er tudegrim. Det er den ikke, siger jeg med slet skjult stolthed. Prøv at kigge med ind i staudehaven – haven inde mellem bygningerne.

En frodig oase med blomstrende stauder og buske.

Billede7

Med kig til marken ‘Østrig’ over hækken.

Billede2

Roserne blomstrer, her er det klatrerosen Coral Dawn.

Billede1

Blåregnen fylder sit stativ helt ud i år.

Billede3

Den lille, røde hyld, Black Lace er vokset pænt, siden den blev plantet sidste efterår.

Billede5

Og den anden røde hyld, Black Beauty, blomstrer med de sødeste tofarvede blomster.

Billede6

Ud over staudehaven er der skovhaven, hvor en lille engel napper en ‘morfar’ under en karamelfarvet alunrod.

Billede4

Der er udsigtshaven, hvor køerne står og gumler lige udenfor hegnet.

Billede8

Et blomstrende hegn omgiver græsmarken.

Billede9

Og i kanten af marken har vi den store køkkenhave.

Der er masser af havefryd hos os også. Men noget af det bedste, man kan gøre for sin egen have, er at besøge andres. For at få ideer og inspiration, snakke med og lære af andre haveglade mennesker og i det hele taget udvide sin egen horisont en smule. Det tager den aldrig skade af. Og så er det fantastisk hyggeligt.

God lørdag – både Fru Pedersens Have og Bruuns Have er åbne her i weekenden. Måske skulle du tage en lille tur ud fra egen matrikel? Og kommer du forbi her, så kig endelig ind. Vi kan altid bruge en ekstra hånd til skvalderkålene 😉

 

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: