Ebony and Ivory

Paul McCartney and Stevie Wonder i 1982:
Ebony and Ivory live together in perfect harmony
side by side on my piano keyboard… etc.

Bakkerne udenfor Skivholme i maj 2016:

Billede3

Det begyndte alt sammen, da vi var på ferie i Frankrig i efteråret. Fra en landsby højt oppe fik vi øje på nogle hvide prikker på markerne. Charolais? spurgte vi hinanden.

Billede4

Nede i dalen mødte vi hende her. En rigtig fransk charmeuse.

Billede5

Der er mange af dem i Bourgogne området, og de virkede umiddelbart rolige og omgængelige – og de så ud til at være leveringsdygtige i nogle gode, store bøffer. Vi købte et par bøffer hos slagteren, som vi prøvesmagte om aftenen hjemme i campingvognen. De var gode.

Lige siden har vi leget med tanken om at få et par stykker af dem til at gå her i sommer, og da vi solgte nogle Dextere til et græsningslaug, var muligheden der. I går rumlede en gammel rød lastbil ned af vores snoede vej, og disse tre skønheder stod ud og besigtigede deres nye omgivelser.

Billede1

Først hilste de pænt på Dexterne gennem hegnet – vi skulle lige se, hvordan mødet mellem de små, iltre irere og de store franske damer gik. Det gik godt, og de fandt hurtigt ud af, at man sagtens både kan spise og tygge drøv sammen – in perfect harmony.

Billede6

Nu skal de gå her på vores stejle bakker sammen sommeren over, og når efteråret kommer, er der endnu et kødtilbud til vores kødkunder.

Ebony and Ivory…. Jeg kunne vel også have valgt Michael Jacksons Black & White – jeg har bare aldrig været så vild med ham. Jeg har aldrig kunnet forstå, hvorfor han ikke ventede med at indspille sine sange, til hans hikke var gået over…

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Ebony and Ivory”

  1. Tillykke med de nye beboere og de kan da ikke klage over udsigten eller mangel på grønt græs.
    God pinse.

    Like

  2. Nej, hvor de pynter sammen med jeres Dexterrace på det grønne græs. Dejligt, at de ser ud til at kunne forliges og dase sammen.

    Rigtig god pinse til folk og fæ!

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: