Miniferie på Sydfyn

Vores hund er blevet for gammel til at komme i pension. Hun er tolv – faktisk tolv et halvt, og hendes hørelse er ikke, hvad den har været. Der er en grund til, at vi kalder hende Fru Møhge af og til.

Derfor blev planerne for forårsferien tilpasset husets senior, og vi spændte campingvognen på bilen og tog en tur til Sydfyn, til Løgismose Strandcamping, der er en dejlig og rolig plads, som ligger helt ned til vandet midt i den sydfynske idyl.

Billede3

Formålet med turen var at lave ingenting. Ingen skvalderkål, ingen gæster, intet arbejde, intet gammelt hus, der skriger på vedligeholdelse, hver gang det ser os. Kun at nyde naturen, freden og roen. Gå ture langs vandet.

Billede1

Sidde på naturens designerstole og se ud over vandet.

Billede2

Se på det rige fugleliv – terner på bundgarnspælene, og torniriskens sang fra et træ i nærheden.

Billede8

For nogles vedkommende var det også for at bade… bondehunden viste sig at være en rigtig vandhund – og sikke nogle rene poter, hun fik. Man skal ikke sige, at man ikke kan lære en gammel hund nye tricks – husk det, jer der kunne finde på at bruge det grimme ord ‘ældrebyrden’.

Billede6

Selvfølgelig skulle vi hjemsøge de små vejboder, hvor man allerede nu kan købe nye kartofler.

Billede7

En lille portion til 25 kroner. Ret dyrt. Men… tænk på det arbejde, det har været at drive så tidlige kartofler frem, og hvor mange toppe, der skal til for at få bare en lille portion på den her størrelse. En lille portion kartofler med stor smag. Vejboderne tager i øvrigt Mobile Pay – smart.

En tur til Faaborg blev det også til.

Billede5

Flotte blomsterkummer på torvet – sådan en kunne jeg godt bruge for enden af vores indkørsel.

Billede4

Smalle gader og bindingsværk. Faaborg har også et museum med en stor mængde skønne malerier af blandt andet Johannes Larsen og de andre fynske malere. Det ville vi gerne have besøgt. Men hunden var jo med, og det var alt, alt for varmt for hende at sidde i bilen, så vi gik en tur om havnen i stedet for. Museet må vente til en anden gang. Det er vist ligesom at rejse med småbørn…

Alt for hurtigt blev det tid til at tage hjem, for selvom vi har ferie i resten af ugen, var der en god grund til at være hjemme i dag torsdag. Vi får nye beboere på marken – tre Charolais kvier ankommer om en lille times tid, og de skal bydes hjerteligt velkommen.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Miniferie på Sydfyn”

 1. Det lød nu ikke dyrt for den portion kartofler, min søn gav 75 kr. for 600 gram på Sjælland i tirsdag 🙂
  Dejligt med en slappe af tur.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Det var jo også Sjælland 😉 Tænk, hvis det havde været i Irma ovenikøbet. Nej – det var ikke dyrt. Det er bare, når man tænker på, hvor mange kartofler Per kan fortære, og det så er en måneds kartoffelbudget på en aften 😀 Men man må godt skeje lidt ud, når man er på ferie, og campingferie er jo billig ellers. Jeg kom da også til at købe en ny kjole i Faaborg. Pludselig var der jo tid…
   kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: