Sandwichboller med chiafrø

Det er altid sjovt at prøve noget nyt. Men ligefrem chiafrø? Er det noget for et voksent menneske at spise? Selve ordet ‘superfood’, der bliver brugt om mad som chiafrø, kan vel skræmme enhver, der ikke lider af ortoreksi?

Alligevel fik jeg lyst til at prøve de små birkeslignende frø, da jeg så dem i Rema, og de er slet ikke så ringe endda i brød. Frøene giver et godt bid i brødet, selvom de ikke rigtigt smager af noget som helst.

Billede1

Opskriften tager udgangspunkt i Jette Rosendals opskrift på bloggen Bagning med Budget – jeg har bare brugt lidt andre ingredienser hist og her alt efter, hvad jeg havde i huset, da jeg skulle bage madpakkeboller i går.

Opskriften giver ni store boller i sandwichstørrelse.

Man skal bruge:
20 g gær
2 dl vand
1 æg
1 dl A38 -eller en anden slags surmælk
4 spsk chiafrø
100 g groft speltmel
400 g hvedemel
1 tsk salt

Udblød chiafrøene i vandet i et kvarters tid. Rør gæren ud i surmælken. Bland vand, chiafrø, gærblandingen og ægget med speltmelet og pisk det godt sammen. Tilsæt hvedemel og salt og ælt, til dejen slipper skålen. Lad den hæve et par timer og form så 9 store, flade boller.

Billede2

Lad dem efterhæve i en times tid, og bag dem på 200 grader i 15-17 minutter. Bollerne bliver lette, bløde og alligevel med et godt bid.

Billede1

Prøv selv de små chiadimsedutter – de skader ikke, hvis man ellers er sund og rask 😉

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: