En enkelt rød tulipan

Sidste år kørte jeg forbi et sted, hvor der midt på en græsgrøn skråning stod en enkelt rød tulipan. Den lyste og så meget stolt og selvsikker ud, som den stod der. Som om den vidste, at den var blikfanget, og at man kun lagde mærke til skråningen, fordi den stod der og lyste rødt mod det grønne.

Billede1

Dengang tænkte jeg, at jeg til efteråret ville se, om jeg ikke kunne finde nogle røde tulipanløg. Gammeldags røde tulipaner af den slags, der kommer igen og igen. Store, røde og let prangende. De skulle plantes på vores grønne skråning mellem udsigtshaven og marken.

Jeg glemte det. Glemte det fuldstændig, og sikke en skam. Jeg kom først i tanke om det, da jeg købte røde tulipaner til en weekendbuket i fredags, og plukkede grene fra snebærbuskene til at stå imellem tulipanerne.

Billede2

Livsbekræftende, lysende farver. Til efteråret jeg huske, at jeg skal finde løg til røde tulipaner. Rigtigt røde tulipaner, der kan stråle mod det grønne.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “En enkelt rød tulipan”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: