Pyntesyge æg

Selv om man er et æg, kan man godt være forfængelig. Man kan have lyst til at pynte sig med fjer, smykker og blonder og stille sig an i det mest gunstige lys. Ret henkastet – sådan rent tilfældigt. ‘I har vel lagt mærke mig, ikke?’, synes ægget at sige. ‘Jeg forstår da at gøre noget ud af mig selv, det må I indrømme’.

Billede3

De to store keramikæg har jeg fundet i en genbrugsbutik. Det ene har fået en blonde om maven, en lille fjer på og en lille medaljon med en Madonna – inspirationen kom fra Blomsten & Krukkens nyhedsbrev for et par uger siden.

Det andet æg ligger ved siden af. Det er mere puritansk indrettet i sin æggeformede sjæl, og det synes ret beset, pynt er pjank. Det bryster sig af at være ret perfekt i sig selv. Det naturlige look skal vise, hvordan et intelligent æg ikke lader sig påvirke af forbrugersamfundets kunstigt skabte behov, men forstår at fokusere på det væsentlige. Sig selv, nemlig. Et æg med principper, hvis det selv skal fortælle.

Sådan er æg så forskellige, selvom de er født på samme keramikfabrik og haft en ret ens opvækst.

Snart vil de nok glemme at tænke på sig selv og bare kigge op og snuse dybt ind. For snart vil mirabelgrenene over dem springe ud, og blomsterduften vil fylde køkkenet. Det kan gøre ethvert æg helt rundtosset af bare glæde.

Billede4

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Pyntesyge æg”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: