Grøftekanternes blomstrende overflod

Har du rigtigt set på grøftekanterne for tiden? De er mageløst flotte lige nu. Naturen holder blomsterudstilling, og det er ganske gratis. Store flader af gederams og dueurt lyser lilla og pink mod det grønne.

Billede4

Vild gulerod og musevikke.

Billede3

Vild gulerod og rejnfan.

Billede2

Okseøje og små margueritter.

Billede4

Der er uanede mængder af vilde blomster, der har deres storhedstid lige præcis nu. I weekenden vil jeg ud og plukke rejnfan til kranse. Margit Bruun fra Bruuns Have har igen i år bundet de skønneste kranse af løvefod og rejnfan (se dem her og få inspiration), og det vil jeg også gøre igen i år.

Der står rejnfan i massevis langs landevejene, og derudover er det i den grad tid til at klippe løvefoden ned i haven, hvis man ikke vil have små løveunger mellem alle fliserne. Og så er det da dejligt at kunne bruge dem til noget kønt sammen med alt det vilde?

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Grøftekanternes blomstrende overflod”

  1. Du kan tro jeg lægger mærke til grøftekanterne 🙂 Og jeg plukker også løs, for det bliver man lykkelig af! God weekend til dig, Karen – med masser af vilde blomster

    Like

Der er lukket for kommentarer.