Høstmåneden August

August er sådan en smuk måned – en fuldmoden måned. Varme dage (omsider!), modent, gyldent korn og blomstrende grøftekanter, som jeg fortalte om i går.

Billede1

Det er høsttiden med de disede morgener. Som i dag, hvor træerne dryppede af dug, da jeg bar bakken over til første hold morgenmadsgæster lidt i syv.

Når disen letter, og duggen tørrer op ad dagen, starter mejetærskerne, og fra middagstid til langt ud på aftenen hører man konstant fuld-tank-alarmernes bippen fra markerne omkring os.

Billede7

Det er de store maskiners tid. Mejetærskere, halmpressere og skårlæggere. Der er hestekræfter i luften – dieselmotorernes dunken, som selve høstens hjerte, anes altid et sted i baggrunden i august.

Og alligevel er her stille. Vindstille, mildt vejr, hvor en årstidsforvirret gærdesmuttes sang lyder højt under trækronerne.

Halmen ligger i lange, lysende rækker, før den skal presses.

Billede3

De store halmballer

Billede5

forvandler markerne til skulpturparker.

Billede6

Lige nu er det vinterbyggen, der kommer i hus. Og rapsmarkerne bliver skårlagt. Senere kommer hveden, vårbyggen og rugen. Så står markerne med stubbe, men kun i kort tid. For der skal sås igen. Vintersæden skal i jorden. En uendelig cirkel af dyrkning og høst. Det føles rigtigt og godt. Der er noget urgammelt over glæden ved høsttiden, hvor forrådene fyldes op.

Og nu vil jeg ud og plukke solbær, for det er også høst og hører høsttiden til.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Høstmåneden August”

 1. Hej fra Ikast. På din foranledning var vi 4 piger der tog på tur til Hviids besøgshave,vi blev vel modtaget og nød den smukke have.Da vi var på tur fandt jeg også en have i Rødkærsbro som også var et besøg værd vi blev trakteret med dejlig kaffe og honning is.Jeg følger dine indlæg og bruger også dine opskrifter, så tak for dem. venlig hilsen Laura Nolsøe.

  Den 8. august 2015 kl. 23.37 skrev Laura Nolsøe :

  > hej på din anbefaling tog 4 piger på tur til Hviids besøgshave. Og vi > havde en dejlig dag der også indeholdt en have i Rødkærsbro, hvor vi smagte > honning is.tak for hyggelige indslag jeg får ikke så tit svaret men nyder > at læse dem.venlig hilsen Laura Nolsøe. > > Den 8. august 2015 kl. 09.37 skrev Dalsgaard i Skivholme <

  Like

 2. hej på din anbefaling tog 4 piger på tur til Hviids besøgshave. Og vi havde en dejlig dag der også indeholdt en have i Rødkærsbro, hvor vi smagte honning is.tak for hyggelige indslag jeg får ikke så tit svaret men nyder at læse dem.venlig hilsen Laura Nolsøe.

  Like

 3. Så smukt du skriver og fotograferer. Jeg føler mig næsten som landmand når jeg læser dit indlæg – men på bunden er vi måske alle bønder …

  Like

 4. Ja det er høsttid, en nostalgisk tid, som jeg mindes fra barndommens dage. I dag er det nu ikke så fint høstvejr hos os.
  Jeg skal hilse fra Bent og sige, at din marmelade er god 🙂
  Kh Lisbeth

  Like

Der er lukket for kommentarer.