En tur til Samsø og Høneballehaven

I onsdags tog Bondemanden og jeg på ferie. Jeps. Ferie. Vi tog en endagstur til Samsø. Sejlede adstadigt med Prinsesse Isabella over vandet for at besøge Lisbeth og Bent, der sammen har skabt Høneballehaven, en lille bid af paradis ikke langt fra Samsøs østkyst.

Billede12

Også Fru Friis Frøbo havde, sammen med sin mand Carsten, lagt vejen forbi Lisbeth og Bent, og vi havde en hyggelig eftermiddag i skiftende, men heldigvis mest smukt vejr.

Billede13

Det var nogle dejlige timer med havesnak og havekig – ofte afbrudt af havens lille mascot, Zippo, en charmør i bøllealderen, der gerne ville være den primære attraktion.

Billede11

Det er nu svært, når haven byder på kig som disse skønne, fløderosa liljer.

Billede5

Rododendron, hvor løvet i sig selv er en attraktion. (Der er ca. 200 rododendron i haven).

Billede4

Bedårende sartgule margueritter (must have!)

Billede3

Hortensia af mange slags.

Billede14

Og allevegne en overdådighed af blomstrende og klatrende roser og klematis.

Billede15

Jeg har igen lært noget – har man noget, en plante kan kravle op ad, bør der næsten kravle en plante op ad det. Jeg er sikker på, jeg kan få plads til en klematis eller syv mere i vores have. Skal bare lige finde de rigtige sorter, så blomstringstiden spredes over så lang en periode som muligt.

Billede6

Her er et kig mere – mage til frodighed skal man da lede længe efter.

Billede1

Tilfældigt ser det ud – som om en fe har drysset stjernestøv ud over jorden, og de skønneste blomster, træer og buske er sprunget op og har anbragt sig selv i smuk, harmonisk og farveafstemt orden.

Billede8

Men – vi ved jo godt, at det er det hårde arbejde, de mange timers graven, flytten, lugen og planlægning, der gør det. Heldigvis er det hårdt arbejde af den sjove slags; arbejde, man bliver rigeligt belønnet for, når man ser det skønne resultat.

Tak, Lisbeth, fordi du så gavmildt deler din have med alle os, der gerne vil besøge den – og besøge jer. Tak for lækker lagkage. Og igen tak for alle frøene og de små planter, du har sendt mig. Jeg har skrevet det før – men kun på Facebook – nu skal det også skrives her, så mange flere ved det: ‘Lisbeth har et hjerte, der er lige så stort som hendes have.’ (!)

Kig ind på Høneballehaven og hos Fru Friis Frøbo og se flere billeder fra haven og se, hvad der ellers sker i Frøbo- og Hønneballeland. Det er nemlig slet ikke så lidt.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

11 kommentarer til “En tur til Samsø og Høneballehaven”

 1. En dejlig dag og et dejligt indlæg du har begået. Rigtig hyggeligt at få hilst på dig og Per og næste step bliver et ophold i jeres B&B. 😉

  Like

 2. Jeg hygger mig med at læse jeres søde kommentarer og nyder tanken om, at I skal til at gå amok og savle over skønne clematis 🙂

  Like

 3. Hej Karen!
  Ja bifalder du skriver skønt og viser smukt, elsker det hjerte, er det for store ord? men minderne om mit besøg blusser op, er rørt!
  Hilsner fra Anette

  Like

 4. Kære Karen, tak for kigget, Lisbeths have er en vidunderlig sted og hun er et vidunderlig gavmild menneske :-). Lige tak til Lisbeth for klematis adressen, den må jeg ind og kigge på :-). Derudover vil jeg give Nana ret, du skriver dejligt, det har jeg sagt før og det siger jeg gerne igen :-), kh Margit

  Like

 5. Tak for dine søde ord Karen – og tak fordi I tog turen herover og oplevede min have. Også du har taget fine billeder fra min have. Det er jeg glad for, jeg er også glad for, at du fik inspiration til noget nyt hjemme hos dig selv. Nu sender jeg dig et link, der vil koste dig penge 🙂 http://www.clematis-westphal.de/shop/duftclematis-fragrant-clematis/index.htm pas på, det er farligt at kigge ind der, jeg og mange andre har købt clematis der, det er et godt sted og billigere end i Dk.
  Kh Lisbeth

  Like

 6. Du formidler altså så dejligt, Karen. Jeg bliver altid lidt gladere når jeg læser dine indlæg 🙂 Også tak til feerne Lisbeth og Bent der har drysset stjernestøv over et stykke Samsø 🙂

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: