Pink primula og efeu

Pink og grønt. Hvor er det farver, der gør godt i øjnene. Klar, ren primulapink og mørk grøn efeu. Dejligt, der er efeu i haven, for der er ikke meget andet bladgrønt at hente i derude lige nu.

Billede4

Vores efeu stammer ovre fra vores skov, hvor den kravler op ad træernes stammer.

Billede2

Vi har indført den i skyggehaven, hvor den kravler op ad skrænten mellem haven og marken.

Billede6

Fadet stammer fra min mormor, og det bliver flittigt brugt.

Billede1

Til lasagne og andre ovnretter, til at forspire i – der kan stå mange små avispapirpotter i det – og – selvfølgelig – til dekorationer. For hvilket fad eller hvilken skål bliver ikke brugt til dekorationer?

Hvis du vil lave en af samme slags, skal du bruge:

1 blok oasis
2 pink primula i potte
Efeuranker
Lidt vindseltråd til at holde lidt styr på efeurankerne

Læg oasis i blød og gå ud og klip efeu af.

Skær oasisblokken i stykker, så den kan danne en tyk kant rund i fadet. Stik rankerne i, form dem til en rede og hold dem på plads ved hist og her at binde nogle af rankerne sammen med vindseltråd. Stil så potterne i hullet i midten og pynt med et æg af en slags.

Billede5

En dejligt oplivende skål at have stående nærmest hvorsomhelst. Holder man oasisen våd, kan rankerne overleve længe. Også længe nok til at blive til en påskerede om et par uger. Og er man heldig, slår de rod og og kan plantes ud.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Pink primula og efeu”

   1. Det er da godt nok en sjov og ret effektiv dims, du der har anskaffet dig 🙂 Og jeg er helt sikker på, at dine små frø har de allerbedste betingelser for at spire og vokse i en potte formet af kærlige hænder.

    Like

 1. Godt med lidt Forår indendørs herligger der sne hertilmorgen
  god Onsdgsdag til alle i og omkring Skivholme

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: