Besøg i Bruuns Have – Bruuns Julehave

I søndags tog Bondemanden og jeg på udflugt og kørte de små 80 km op til Bruuns Have, hvor der var åben julehave – en tur, jeg havde glædet mig til længe. Margit Bruun – kvinden bag Bruuns Have – har arbejdet som en lille hest i ugevis for at få det hele smukt og klart til dagen. Og det var det. Smukt, indbydende, inspirerende og meget, meget hyggeligt.

Billede4

Der var kælet for detaljerne overalt, og dekorationerne var overdådige. Opstillinger, der helt tog pusten fra en. Dekorationer, man kunne gå på opdagelse i længe uden at blive færdig.

Billede11

Hyacinter, engle, kogler, træer, grønt, husløg, hjerter og stjerner … detaljer, der udgjorde store helheder…

Billede1

… og små helheder.

Billede9

Orangeriet

Billede5

var en drøm af fantasifulde opstillinger.

Billede6

Et smukt dækket bord med en lyskædelysekrone, små sideborde og en sofa. Og den store kogle, jeg havde glædet mig til at se i virkeligheden. Lavet af nobiliskogleskæl på et stort – meget stort – styroporæg. Det vil jeg prøve en gang, når jeg bare får fundet nogle nobiliskogler på det rigtige tidspunkt. For også her er rettidig omhu et must. De skal findes, mens de er friske.

Billede7

Et glimt af rødt bag hækken fik os til at standse op – var det… var det virkelig? Jo, den var god nok. Der hang tøj til tørre. Selveste Julemandens tøj. Hvor var det sødt af Margit at vaske det, så han kunne se pæn ud til juleaften.

Billede2

Jeg må indrømme, at jeg kiggede lidt på de mænd, der gik rundt i haven. Hvem af dem var det? Hvem af dem var så Julemanden? Men der var altså ingen mænd med stort, hvidt skæg. Han havde nok gemt sig på loftet, så alle damerne på besøg ikke skulle se ham i hjemmestrikket undertøj. Lidt blufærdig har vel selv en julemand lov at være.

Lys var der alle vegne. Lys i kæder, lys i haveblus, lys i fakler og i lanterner. Det var en grå, lidt kold og småblæsende novemberdag, og lysene kom til deres ret selv midt på eftermiddagen. Duerne skuttede sig, men kom alligevel ud på taget af deres romantiske dueslag for at kigge på og kurre til gæsterne.

Billede8

Novemberkulden kunne nu sagtens holdes på afstand – man mærkede den næsten ikke, for der var så meget dejligt at kigge på. Skulle man alligevel småfryse lidt, hjalp det med den duftende kop varmende gløgg, vi blev budt på. Årets første – den, der smager allerbedst.

Det var en dejlig oplevelse. Resultatet af alle anstrengelser var fantastisk. Smukt og hjertevarmende med glimt af humor. Det var også hyggeligt at hilse på Margit igen – og hun og hendes mand kan være sikre på, at vi kommer igen, når de en anden gang vælger at åbne deres dejlige have for besøgende. Næste gang måske en sommerdag? Hvor vi kan se hvalerne svømme afsted i det høje græs?

Billede12

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

16 kommentarer til “Besøg i Bruuns Have – Bruuns Julehave”

 1. Sikke dejlige billeder, tak for det. Skønt at kunne få en så fin beskrivelse når nu man bor i den anden ende af landet. God søndag

  Like

 2. Tusen takk for flotte bilder. Vi var så heldige å få komme dit söndagen före då vi også hadde värt på betongkurs hos Helle Kristensen – Kreativ Beton. Fantastisk og mange flotte ideer. Gleder oss til en tur til sommeren.

  Hilsen
  Irene

  Like

 3. Kære Karen, jeg bliver helt rørt over al den ros, men bliver også så glad for at det lykkes, jeg havde sommerfugle i maven til det sidste. Syntes også lige at jeg manglede lidt der og der og der ;-), men man kan jo blive ved og alt skal jo have en ende. Men når enden er god er alting godt :-). Tusind tak for dine billeder og rundvisning :-), mange kærlige hilsner og knus , Margit

  Like

  1. Det var virkelig en dejlig oplevelse, Margit. Du er enormt kreativ og også håndværksmæssigt dygtig. Man synes selv altid, at man kunne gøre det bedre, men det er jo netop drivkraften, ikke?
   Knus, Karen

   Like

 4. Hej Karen!

  Har fulgt med i Margits forberedelser til den åbne julehave, og har nydt det i stor stil! Jeg ville også utrolig gerne have oplevet den, men måtte pænt blive hjemme og passe mit eget som så mange andre.
  1000 1000 tak for kiggene og fortællingen, som stillede noget af min nysgerrighed, elsker også den humor der er hist og pist.
  Med venlig hilsen Anette

  PS så blev der lige en anledning til at kigge din blog, som bliver bogmærket så jeg kan snuse lidt rundt senere

  Like

   1. Og det blev jeg glad for at høre:-)
    OG
    Uha da da for en lækker blog du har, en stor fornøjelse at kigge rundt, dog nu mest på maden, men også hist og pist, her findes mange godter og timers underholdende og inspirerende læsning:-)

    Like

  1. Det er jo lige det for jer, der har åbent nu – det samme gælder jo Susanne. I kan ikke komme ud og kigge hos de andre, og det er da lidt ærgerligt. Men tak for alle de gode oplevelser, I giver os andre 🙂
   kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: