Udendørs julepynt

Stadig fuld af inspiration efter besøget i Bruuns Julehave, er jeg i fuldt sving herhjemme.

Foran drivhuset står der nu en kurv med husløg, mos og lidt grønt fra haven. Og selvfølgelig de allestedsnærværende lærkekogler.

Billede2

Vi har et stort, gammelt lærketræ. Det står halvvejs oppe på skrænten, og det er uendeligt højt. Heldigvis drysser det villigt grene med kogler ned, og hunden og jeg kravler elegant – en af os mere elegant end den anden (det er altså et spørgsmål om antal af ben) – rundt på skrænten og samler dem op. For lærkekogler er noget af det bedste til dekorationerne.

Potterne udenfor bagdøren har også fået en juleoverhaling.

Billede8

Der er kun tilføjet lidt jul i form af hjerter og kogler, for de var faktisk ok, som de var. Der hvor gærdet er lavest, er det vel i grunden mest fornuftigt at kravle over, ikke? Ellers bruger man bare hele dagen på at kravle rundt på det ene gærde efter det andet, når man egentlig skulle bruge tiden på at pynte.

Billede9

Betonenglene fra sidste år har fået lidt patina, og det klæder dem. Nogle vil nok kalde den patina for grønne alger, men…. grønt er da en julefarve, ikke? Jeg synes i hvert fald, det pynter.

Billede6

Når Bondemanden spørger, hvad jeg da går og laver, siden jeg helt har glemt at sætte maden over før klokken lidt for sent? Så svarer jeg som regel, at jeg går og pynter. Han svarer sødt, at selvfølgelig gør jeg da det. Den slags ting er nu rare at høre.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Udendørs julepynt”

 1. Hvor ser det hyggeligt ud – jeg elsker også denne tid. Dejligt at manden stadig synes man pynter 🙂

  Like

 2. Det er lige sådan en kurv med pyntegrønt, som jeg drømmer om at gøre til årets adventskrans. Desværre er de næste dage så pakket med aftaler, at jeg ikke når det, men man kan vel altid lave en ekstra dekoration i løbet af december…

  Like

  1. Også godt at høre. Nu er det ved at være den tid, hvor der skal pyntes allermest. Jeg ELSKER det 🙂 Har du fået læst Vidnet i øvrigt? Det er så dejlig en lille billedbog, at man bliver juleglad med det samme.

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: