Hyldeblomstsnaps lavet på mæsken

Hyldeblomstsnaps lavet på mæsken – altså det, man sier fra, når man laver hyldeblomstsaft – er noget, man bare skal huske at lave. En duftende ‘lille spids’.

Billede4

Man skal bruge:

Mæsken fra en portion hyldeblomstsaft
1 flaske vodka

Når man har siet hyldeblomstsaften lægger man mæsken over i et rent sylteglas og hælder vodka over. Lad det stå et par dage og trække, si mæsken fra og lad snapsen stå og modne nogle dage – så længe, man har tålmodighed til. Det bliver den ikke ringere af.

Snapsen er sød og stærk, og den smager og dufter vidunderligt af hyldeblomster. Sæt en mærkat på den, eller hæng et skilt om halsen på den. Den ligner fuldstændigt hyldeblomstsaften, og det ville da være dumt at tage fejl af de to flasker, ikke?

Billede5

Jeg fik ideen fra Tina, der er med i Mad Fra Haven, en Facebookgruppe, jeg også er medlem af. Min hyldeblomstsaft var netop færdig, så den kom lige i rette tid. Tak for ideen, Tina. Nu deler jeg den videre ud i verden.

Det tiltaler mig at kunne bruge det, man ellers ville kassere, til noget nyttigt. Og hyldeblomstsnaps er da nyttigt, ikke? Ligesom karameller, rødvin og blomster.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Hyldeblomstsnaps lavet på mæsken”

  1. Jeg kan se, at det ikke gør så meget, at jeg ikke har lavet hyldeblomstsaft i år. For jeg har alligevel ikke mit spiritus stående på en hylde – her står det i bunden af et skab! “Skabesnaps” lyder ikke lovende – jeg havde selvfølgelig kunnet kalde det “Morskabssnaps” 🙂
    Rigtig god weekend til dig og Bondemanden!

    Like

Der er lukket for kommentarer.