Ostegratinerede gnocchi med cherrytomater

Det er forår, og vi længes efter sommermad. Enkel mad, der er let at lave, som ikke ligger tungt, men som alligevel mætter. Italiensk mad – middelhavsmad.  Er man blevet lidt træt af pasta, er gnocchi en velkommen variation. For eksempel gnocchi med tomat, basilikum, parmesan og mozzarella. En let og forårsfrisk ret, der smager dejligt med en grøn salat til.

Billede4

Man skal bruge:
1 pakke gnocchi
150 g cherrytomater
1/2 dåse hakkede flåede tomater
1 dl vand
2 fed hvidløg
1 lille hakket løg
1 kugle frisk mozzarella
2 spsk fintrevet frisk parmesan
Salt
Et drys chili
1 stor håndfuld hakket basilikum
Olivenolie

Hak løg og hvidløg og lad det simre blødt i olivenolie i en kasserolle. Tilsæt cherrytomaterne og lad dem stege med, til de revner og safter. Hæld en halv dåse hakkede, flåede tomater ved og 1 dl vand og lad det koge igennem. Smag til med salt og et lille drys chili og bland med hakket basilikum.

Bland gnochhierne med tomatblandingen. Det er ikke nødvendigt at koge dem først, når de kommer i ovnen med så ‘våd’ en sovs. Hæld det hele over i et ovnfast fad, skær mozzarellakuglen i tynde skiver og fordel den ovenpå. Drys med fintrevet parmesan og sæt det hele i ovnen på 225 grader (varmluft), til det bobler, og osten bliver gylden.

Billede3

Dejligt, når man kan lave nem og lækker mad i en fart, så der bliver tid til at sidde stille lidt og nyde maden og fuglesangen, der strømmer ind af den åbne havedør.

Billede1

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Ostegratinerede gnocchi med cherrytomater”

Der er lukket for kommentarer.