Frisk frugttærte med bær og luftig vanillecreme

Det her er en drøm af en frugttærte – smuk, blank, struttende af bær og farver. Den smager skamløst godt. Den er af samme type som de jordbærtærter, man kan købe hos gode bagere – bare lige en tak bedre, hvis jeg selv skal sige det.

Smagen er frisk af bærrene, blød og let fra cremen, sprød i bunden og blank af et lag æblegele på toppen.

Billede2

Hvis du vil prøve at lave sådan en, skal du bruge:
Til bunden:
200 g mel
75 g smør
2 spsk flormelis
1 æg
2 spsk vand

Til cremen:
2,5 dl fløde pisket til skum
2,5 dl creme fraiche
3 tsk vanillesukker

Derudover:
1 pose frosne blandede bær
1 glas æblegele

Billede1

Lav bunden først – det er lettest i en food processor eller minihakker.

Bland mel og flormelis og kør så med smørret, så det bliver smuldret i blandingen. Tilsæt æg og vand og kør det sammen – hæld dejen ud på bordet, så du kan samle den med hænderne. Lad den hvile i køleskabet i en times tid. Rul den ud, læg den i et smurt tærtefad og bag den på 180 grader i 20 minutter.

Lad den køle helt af.

Pisk fløden og rør creme fraiche og vanillesukker i. Fordel cremen på den afkølede kagebund.

Smelt geleen i en lille gryde.

Fordel de frosne bær på cremen – de skal være lige fra fryseren. Fordel den smeltede gele over bærrene. Sådan. Nu tør bærrene op og geleen stivner igen. Genialt, ikke?

Billede3

Den er klar til at spise en halv times tid efter. Spis hele tærten samme dag – ellers bliver bunden blød – tror jeg nok – vi har aldrig haft rester af den tærte…

God lørdag aften.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Frisk frugttærte med bær og luftig vanillecreme”

  1. Dejligt når man kan vise udlændinge nyfødte kalve og byde på nybagt kage. Karen, du skriver “blev også hurtigt “brugt” op!” I like a good vending!
    Engang havde min datter en amerikansk veninde og datter på tre år med på ferie hos mig. Hun var en smart én, den bette: Hun sagde: “I need chocolate!” That´s a good vending – and den bliver ofte brugt i vores family, “I need …!” – så trænger det sig på, må man forstå!

    Like

    1. Intet så godt som a good vending. Maybe we can use it in another afsnit 🙂 Hvis du kommer på de her kanter, Elsebeth, så er du selvfølgelig velkommen til at slå på tråden og komme forbi. Elverpigernes eng, som du skrev om den anden dag, hvor jeg ikke fik svaret – er skøn i slutningen af maj, hvor orkideerne blomstrer.

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: